Δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη

Δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη

Το Ταμείο προχώρησε στην τέταρτη πτωτική αναθεώρηση των προλέψεών του από τον Οκτώβριο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναθεώρησε σήμερα Τρίτη πτωτικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και την επόμενη χρονιά.

Το Ταμείο προειδοποιεί, ότι νέοι δασμοί από την Κίνα και τις ΗΠΑ, δασμοί στην αυτοκινητοβιομηχανία ή ένα άτακτο Brexit, θα μπορούσαν να επιβραδύνουν περαιτέρω την ανάπτυξη, να αποδυναμώσουν τις επενδύσεις και να προκαλέσουν προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Το ΔΝΤ ανέφερε, ότι οι κίνδυνοι επιβράδυνσης έχουν ενταθεί και ότι τώρα αναμένει τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας να διαμορφωθεί στο 3,2% το 2019 και στο 3,5% το 2020, μια μείωση κατά 0,1 της ποσοστιαίας μονάδας και για τα δύο χρόνια σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου και η τέταρτη πτωτική αναθεώρηση από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα οικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τις αρχές του έτους και η γενικότερη εξασθένηση του πληθωρισμού, αποτελούν ένδειξη για ασθενέστερη της αναμενόμενης παγκόσμια δραστηριότητα, με τις εντάσεις στο εμπόριο και την τεχνολογία και τις αυξανόμενες αποπληθωριστικές πιέσεις να αποτελούν μελλοντικούς κινδύνους.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη στο 1,6% το 2020, αφήνοντας αμετάβλητη την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019 στο 1,3%. Το Ταμείο αναθεώρησε επίσης ανοδικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο 2,6% το 2019, αλλά διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για το 2020 στο 1,9%.

Παρακαλούμε περιμένετε ...