Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Αύγουστο

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων από τον Αύγουστο

Θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο

Ανάσα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την οποία εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το Σάββατο.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά θα ισχύσει από φέτος τον Αύγουστο και πρόκειται να ψηφιστεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Δεν σας κρύβω ότι είναι μία ιδιαίτερη στιγμή. Παίρνω το λόγο με την ελπίδα να κάνω μία νέα αρχή. Έκλεισαν μία 4ετια πολιτικής και ηθικής κρίσης. Άνοιξε νέο παράθυρο για τους Έλληνες πολίτες να δουν το μέλλον με αισιοδοξία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Παίρνω σήμερα το λόγο με την ελπίδα να κάνω μία νέα αρχή στην πολιτική μας ζωή. Η λαϊκή εντολή υπήρξε σαφής και πεντακάθαρη. Είναι καιρός η Ελλάδα να πάει μπροστά. Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή αυτή». Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ό,τι είπαμε θα το κάνουμε. Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Διαρκής στόχος μας η ανάπτυξη. Τη “νέα κανονικότητα” την εννοούμε ως πρόοδο. Δεν θα μετρηθούμε με τους αντιπάλους μας αλλά με τις πολιτικές μας προκλήσεις. Η κοινωνία θέλει να δει αποτελέσματα. Στόχος μας η ανάπτυξη, πολλές και καλές δουλειές και η αναγέννηση της μεσαίας τάξης. Να δικαιώσω τους πολλούς που μας εμπιστεύτηκαν αλλά και να πείσουμε όσους είναι επιφυλακτικοί απέναντί μας. Το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο.

Μιλώντας για ένα από τα άμεσα μέτρα τα οποία θα πάρει ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο.

Δηλαδή σε λίγες μέρες από σήμερα, με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφισθεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό σημαίνει ότι αντί για το 2020, η μείωση στον ΕΝΦΙΑ, θα φανεί ήδη σε λίγες εβδομάδες στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.