Στα 104,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Στα 104,2 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

Το α΄ πεντάμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 3,136 δισ. ευρώ

Στα 104,2 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο τον Μάιο, οριακά μειωμένο (κατά 0,1%) συγκριτικά με τον Απρίλιο.

Το ίδιο διάστημα οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 235 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας σημαντική επιβράδυνση στον μηνιαίο ρυθμό αύξησής τους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχετικά με την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, αν αφαιρεθούν οι οφειλές που κρίνονται ως ανεπίδεκτες είσπραξης, ανέρχεται σε 85,693 δισ. ευρώ. Το πλήθος των οφειλετών ανήλθε το Μάιο σε 3.842.108 παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,82% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο.

Το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, ανήλθε τον Μάιο σε 3,136 δισ. ευρώ έναντι 2,901 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Σε ό,τι αφορά μόνο τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν φορολογικές υποχρεώσεις, ανήλθαν τον Μάιο σε 2,927 δισ. ευρώ έναντι 2,734 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

1
σχόλιο
  1. avatar αρης

    Ειναοι αμεση αναγκη η λυση κατασχεσεις,αλλα μονο απο τους μεγαλωφειλετες της ΔΕΗ κατασχεση ρευστοποιηση, και μετρητα στο ταμειο της ΔΕΗ ετσι μονο θα λυθει αμεσα το χρεος,και θα παρουν ολα την ευθεια τους,ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΙΩΣΕΙΣ μετα θα ειναι η σειρα για αλλες λυσεις

Παρακαλούμε περιμένετε ...