Το «χώμα» που έκανε πλούσιο καναδό μεγιστάνα

Το «χώμα» που έκανε πλούσιο καναδό μεγιστάνα

Η συμβουλή του για να πλουτίσουν όλοι!

Εκατό από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη πέρασε από συνέντευξη ο επιτυχημένος συγγραφέας Greg Reid προκειμένου να βρει πώς απέκτησαν τα πλούτη τους.
Κατόπιν δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του, από κοινού με τον Gary Krebs, στο βιβλίο «Wealth Made Easy», το οποίο περιέχει πραγματικές στρατηγικές κροίσων περί πλουτισμού και επιχειρηματικότητας.

Ένας από τους ανθρώπους που δέχτηκαν να μιλήσουν στον Reid ήταν και ο καναδός μεγιστάνας της κτηματομεσιτικής Brian Sidorsky, ο οποίος μέσω του κολοσσού του πια Lansdowne Equity Ventures Ltd άρχισε να αγοράζει και να κατασκευάζει αργότερα οικιστικά συγκροτήματα και οικισμούς ολόκληρους, πριν μεταπηδήσει στην αγορά εμπορικών κέντρων.

Βαθύπλουτος σήμερα, έχει μια ιδιαίτερη ιδέα περί επιχειρείν που μοιάζει εξόχως αντισυμβατική. Όταν τον ρώτησε λοιπόν ο Reid πώς έχτισε μια αυτοκρατορία αγοράζοντας γη, εκείνος κάθισε αναπαυτικά στη δερμάτινη πολυθρόνα του και εξήγησε: «Χρόνος συν χώμα ίσον πλούτος»!

Και διευκρίνισε: «Βρες μια πόλη οπουδήποτε στη Βόρεια Αμερική με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20-25%. Εντόπισε την κεντρική της οδό στον χάρτη, τράβα μια γραμμή 8 μίλια από αυτή την τοποθεσία και αγόρασε τη γη. Αυτό είναι το ‘‘χώμα’’. Νοίκιασε το χώμα σε ντόπιους αγρότες, οι οποίοι θα πληρώνουν ενοίκιο που καλύπτει το κόστος, κι έτσι είναι δωρεάν. Όσο η πόλη θα συνεχίσει να επεκτείνεται, θα καταλήξει τελικά στη δική σου ιδιοκτησία, όπου και κατέχεις το μεγαλύτερο κομμάτι. Και καθώς είσαι ήδη κοντά στον κεντρικό δρόμο, μπορείς κατόπιν να πουλήσεις αυτή τη γη σε ένα εμπορικό κέντρο 100 φορές πάνω από αυτό που πλήρωσες εσύ».

Εκείνος έτσι έκανε πάντως και είναι σήμερα βαθύπλουτος…