Άνοιξε η πλατφόρμα για βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Άνοιξε η πλατφόρμα για βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Προθεσμία έως τις 28 του μήνα θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2019-2020, που αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) & ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Η πλατφόρμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. άνοιξε χθες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά της Αίτησης, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στις Διευθύνσεις που αναφέρονται στην Πρόσκληση. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα. Αποκλείονται οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Εκτός κριτηρίων είναι οι αιτούντες ΑΜΕΑ, των οποίων όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. στις 21 Ιουλίου, ενώ φέτος πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ (ΕΣΠΑ 60 εκατ. ευρώ, εθνικοί πόροι 210 εκατ. ευρώ) για την περίοδο 2019 – 2020, από 234 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.