«Πρόκληση για την Ελλάδα οι ρυθμοί ανάπτυξης άνω του 2% την επόμενη δεκαετία»

«Πρόκληση για την Ελλάδα οι ρυθμοί ανάπτυξης άνω του 2% την επόμενη δεκαετία»

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι απαιτείται η μείωση των φορολογικών συντελεστών

«Η κύρια πρόκληση για την Ελλάδα είναι να επιτύχει ποσοστά ανάπτυξης υψηλότερα του 2% την επόμενη δεκαετία» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Μουρμούρας, μιλώντας στο Λονδίνο σε ειδική εκδήλωση της διακομματικής επιτροπής του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μουρμούρας υποστήριξε, ότι η βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών και ιδιαίτερα των χαμηλότερων συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων. Κάτι τέτοιο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα στείλει ένα μήνυμα στην διεθνή επενδυτική κοινότητα, ότι η Ελλάδα σημαίνει επιχειρήσεις, προσελκύοντας έτσι άμεσες ξένες επενδύσεις, οι οποίες σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ χαρακτήρισε την ελληνική οικονομία ως «μετασχηματισμένη», καθώς όπως εξήγησε ο «κίνδυνος για τη χώρα» έχει μειωθεί δραματικά, οι αποτιμήσεις στο Χρηματιστήριο είναι χαμηλές, το κόστος εργασίας ανά μονάδα μειώθηκε και πραγματοποιήθηκαν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων, δημιουργώντας έτσι εν γένει ένα ευνοϊκό περιβάλλον σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις κ.λπ..

Τέλος, εκτίμησε ότι «τα χειρότερα είναι πίσω μας», προσθέτοντας ότι η χώρα κάνει σταθερά θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της επιστροφής στην ευρωπαϊκή κανονικότητα.