Υπάλληλος έγινε δισεκατομμυριούχος διευθυντής μόνο με ένα tweet

Υπάλληλος έγινε δισεκατομμυριούχος διευθυντής μόνο με ένα tweet

Η ιστορία του βαθύπλουτου σήμερα επιχειρηματία

Η καριέρα του Ryan Graves, πρώτου υπαλλήλου της Uber άλλοτε και βαθύπλουτου σήμερα επιχειρηματία, ξεκίνησε με ένα «τιτίβισμα».

Ήταν Ιανουάριος του 2010, όταν η Uber δεν είχε κλείσει καν τον πρώτο της χρόνο, που ο ιδιοκτήτης της και διευθύνων σύμβουλος Travis Kalanick, ρώτησε σε ένα tweet συμβουλές για ένα προϊόν που ήθελε να λανσάρει.

Ο Graves το είδε και του απάντησε: «Να μια συμβουλή, στείλε μου email», προσθέτοντας κατόπιν τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου.

Ο Graves έχει φύγει πλέον από την Uber, η αντισυμβατική ωστόσο προσέγγισή του τον οδήγησε σε μια θέση εργασίας βγαλμένη από όνειρο, μένοντας τελικά στην Uber περισσότερο και από τον Kalanick ακόμα (αυτός παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής το 2017)!

Ο Graves λειτουργούσε μέχρι σχετικά πρόσφατα ως αντιπρόεδρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του κολοσσού, έχοντας καταλάβει κατά καιρούς πολλές και διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και γενικός διευθυντής (το 2011).

«Η πρώτη μέρα του Ryan Graves ήταν η 1η Μαρτίου και έπιασε αμέσως δουλειά», έγραψε στο blog του ο Kalanick για τις απαρχές της Uber, «από κείνη τη μέρα, περνούσαμε μαζί 15-20 ώρες τη βδομάδα. Έμαθε το παιχνίδι των startup γρήγορα και εξοντώθηκε στη δουλειά για να χτίσει την ομάδα της Uber και να κάνει την εταιρία του Σαν Φρανσίσκο και την ανάπτυξή της τεράστια επιτυχία».

Πριν την Uber, ο Graves εργαζόταν το 2010 σε μια θεσούλα στην General Electric, έχοντας περάσει για λίγο από το Foursquare, στο οποίο δούλευε μάλιστα χωρίς αμοιβή, καθώς τον είχαν απορρίψει στη συνέντευξη και εκείνος ήθελε πάση θυσία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του.

O Kalanick τον προσέλαβε έπειτα από κείνο το αξέχαστο tweet και ο Graves έγινε ο πρώτος υπάλληλος του φιλόδοξου startup. Ο Kalanick ήταν ευερέθιστος και επιθετικός, εκείνος ήταν πράος και καλοσυνάτος, ο άνθρωπος που όλοι αγαπούσαν και εκτιμούσαν και στρέφονταν για βοήθεια.

Όταν ο κόσμος της τεχνολογίας έμαθε πως φεύγει από την Uber, όλοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν γι’ αυτόν, μεταξύ αυτών και ο Chris Sacca, ο πρώτος επενδυτής της Uber: «Ο Gravesείναι ο διευθυντής που σέβονταν όλοι και είναι ιδανικός για να χτίζει συναινέσεις», έγραψε στο Twitter, όπως και ο δεύτερος βασικός επενδυτής Kevin Rose σε κάτι αντίστοιχο.

Από το 2016, ο Graves άρχισε να ασχολείται ολοένα και πιο πολύ με τις δικές του επιχειρήσεις, «κατασκευαστής οικιστικών συγκροτημάτων και επιχειρηματίας», όπως αποκαλύπτει τοBusiness Insider, επιβεβαιώνοντας πως από τον Μάρτιο του 2017 τον έβλεπαν ολοένα και πιο σπάνια στο στρατηγείο της Uber.

Αυτές τις μέρες που η Uber μπήκε στο χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση 75,5 δισ. δολαρίων, ο Graves είναι δισεκατομμυριούχος από το ποσοστό του στην εταιρία! Ο ίδιος έχει δεσμευτεί ωστόσο πως θα διαθέσει τουλάχιστον 14 εκατ. δολάρια από τις μετοχές του σε φιλανθρωπικές δράσεις που ασχολούνται με την παροχή πόσιμου νερού στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Σχετικά Tags
Uber