Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους πριν τις ευρωεκλογές

Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους πριν τις ευρωεκλογές

Θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους έως τις 24 Μαΐου

Πριν τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου αναμένεται να δουν να πιστώνονται χρήματα στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια δικαιούχοι επιδομάτων.

Ειδικότερα, τα μέτρα ελάφρυνσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναμένεται να ψηφιστούν από την Βουλή έως τις 17 Μαΐου. Ανάμεσά τους και η λεγόμενη 13η σύνταξη, συνολικής δαπάνης περίπου 800 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσο Πετρόπουλο, οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα που δικαιούνται, να καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους στις 20 Μαΐου. Αν όχι, καθώς πρέπει να δημοσιευτεί η απόφαση στο ΦΕΚ, σε κάθε περίπτωση αναμένεται ότι θα καταβληθούν έως τις 24 Μαΐου.

Συγκεκριμένα:

  • Όσοι παίρνουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ, θα λάβουν το 100% της σύνταξης τους.
  • Όσοι παίρνουν σύνταξη από 501 έως 600 ευρώ, θα λάβουν το 70% της σύνταξης τους.
  • Όσοι παίρνουν σύνταξη από 601 έως 1000 ευρώ, θα λάβουν το 50% της σύνταξης τους.
  • Όσοι παίρνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ, θα λάβουν το 30% της σύνταξης τους.

Έως τις 24 Μαΐου αναμένεται να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού. Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η β' δόση. Σημειώνεται, ότι δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018. Εάν κάποιος έχει κάνει λάθος στην αίτηση του για επίδομα παιδιού και δεν δει χρήματα στον λογαριασμό του, πρέπει να την ακυρώσει μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ και να υποβάλει νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Έως τις 24 Μαΐου αναμένεται να πληρωθούν και οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου, εφόσον οι αιτήσεις τους εγκρίθηκαν εντός του Απριλίου. Στόχος είναι η πληρωμή να γίνεται κάθε μήνα κοντά στις 22 κάθε μήνα. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου του τρέχοντος μηνός και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.