Πότε θα καταβληθεί η «13 σύνταξη» που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Πότε θα καταβληθεί η «13 σύνταξη» που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Πότε θα ψηφιστούν τα μέτρα ελάφρυνσης

Στα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε τη περασμένη εβδομάδα από το Ζάππειο, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «την επόμενη εβδομάδα, όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα».

Σε ερώτηση εάν περιμένουμε και άλλα μέτρα ελάφρυνσης εκτός από αυτά που ανακοινώθηκαν, ο πρωθυπουργός απάντησε πως: «έχουμε μια στρατηγική η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε, τα οποία έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια, είναι μόνιμα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνεται και η 13η σύνταξη. Ερωτηθείς ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1, ανακοίνωσε ότι η καταβολή της θα γίνει στις 20 Μαΐου.

Ο Τάσος Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.