Διασύνδεση του Taxisnet με Ληξιαρχεία και Μητρώο Ταυτοτήτων

Διασύνδεση του Taxisnet με Ληξιαρχεία και Μητρώο Ταυτοτήτων

Θα ενημερώνεται άμεσα στο σύστημα για γάμους, θανάτους και αλλαγές στοιχείων χωρίς να ενεργεί ο πολίτης

Στη άμεση και αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου στο Taxisnet με ληξιαρχικά γεγονότα και τα στοιχεία των Δελτίων Ταυτότητας των φορολογούμενων προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Το θεσμικό πλαίσιο για την διασύνδεση αυτή που αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τους φορολογούμενους, τίθεται με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΑΔΕ με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου ή της σύναψης συμφώνου συμβίωσης, της λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους πολίτες, πέραν της ενημέρωσης του Μητρώου Πολιτών μέσω του αρμόδιου ληξιαρχείου.

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση), χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον πολίτη. Στην ίδια κατεύθυνση, η ΑΑΔΕ προωθεί την επέκταση της αυτοματοποιημένης ενημέρωσης του Φορολογικού Μητρώου και με τα στοιχεία των Αδειών Παραμονής στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων. Οι δράσεις αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.