Αναβάθμιση της Ελλάδας και από τον ιαπωνικό οίκο R&I

Αναβάθμιση της Ελλάδας και από τον ιαπωνικό οίκο R&I

Για θετικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία κάνει λόγο σε έκθεσή του

Μετά τους μεγάλους διεθνείς οίκους πιστολητικής αξιολόγησης και ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης R&I (Rating and Investment Information) ανακοίνωσε σήμερα, ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε Β+ από Β, με θετικές προοπτικές.

«Η ελληνική οικονομία πιθανόν να παραμείνει σε σταθερή τροχιά», αναφέρει ο οίκος στην έκθεσή του. «Με τα πρωτογενή πλεονάσματα να διατηρούνται, το ποσοστό κρατικού χρέους αναμένεται να μειωθεί το 2019 και στη συνέχεια. Η κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα και το Eurogroup συμφώνησε να προσφέρει στην Ελλάδα τον πρώτο κύκλο των μέτρων ελάφρυνσης χρέους» προσθέτει.

Επισημαίνει, ότι «δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλα χρηματοδοτικά αποθέματα, αλλά και δεδομένης της βελτίωσης του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος, έχει βελτιωθεί η βιωσιμότητα χρέους της χώρας». Καταλήγει δε σημειώνοντας, ότι «οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο του 2019».

Η R&I θα αναβαθμίσει την αξιολόγηση, εάν επιβεβαιώσει, ότι η νέα κυβέρνηση διατηρεί τη δημοσιονομική πειθαρχία και συνεχίζει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...