Να συγκρατηθεί η τιμή στο σουβλάκι καλεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Να συγκρατηθεί η τιμή στο σουβλάκι καλεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

Μετά την απόφαση των ψητοπωλών για αύξηση της τάξης του 10%-15%

Την παρέμβαση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, προκάλεσε η απόφαση των ψητοπωλών, να αυξηθεί από την 1η Μαΐου η τιμή στο σουβλάκι κατά 10%-15%.

Όπως είπε ο ίδιος «μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση, ότι αναμένεται αύξηση της τιμής που πωλείται σήμερα το σουβλάκι και ότι από την 1η Μαΐου ο καταναλωτής θα το πληρώνει κατά 10%-15% ακριβότερο, δηλαδή το παραδοσιακό "τυλιχτό" θα φθάσει κοντά στα 3 ευρώ».

Συνέχισε δε σημειώνοντας ότι «κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος» και συμπλήρωσε, ότι «όπως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει "συνθλίψει" επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια».

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ απευθύνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους «να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος, προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση, σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα, αλλά έχει σχέση και με την παράδοση μας». Όπως τονίζει «πρόκειται για ένα είδος, που είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα και αποτελεί από καθημερινή επιλογή για ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, έως τουριστική ατραξιόν».

«Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά -ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας- αλλά εκτιμώ και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι προς το συμφέρον όλων, η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη».

Παρακαλούμε περιμένετε ...