Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Πότε θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Συνολικά 54,31 εκατ. ευρώ θα μπουν στους λογαριασμούς 264.755 δικαιούχων

Την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό των 54.315.532,86 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.755 δικαιούχους, ενώ αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα, με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν, για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται, ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.