Σε αυτό αποδίδει την πορεία του από το μηδέν ως τα 4,1 δισ. της περιουσίας του

Σε αυτό αποδίδει την πορεία του από το μηδέν ως τα 4,1 δισ. της περιουσίας του

Τι αποκάλυψε στην εφημερίδα «Dallas News» ο δισεκατομμυριούχος Mark Cuban

Ως ένας από τους πλουσιότερους πια ανθρώπους της Αμερικής με τα 4,1 δισ. δολάρια της προσωπικής του περιουσίας, σύμφωνα με το Forbes, ο Mark Cuban διένυσε μια μακρά και δύσκολη πορεία ως τον πλούτο.

Το ταξίδι της επιτυχίας του ξεκίνησε από ένα «μικροσκοπικό διαμέρισμα», όπου ζούσε με φτερούγες κοτόπουλου και ξημεροβραδιαζόταν μαθαίνοντας κώδικα. Αυτά είπε ο κροίσος σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας στο Ντάλας, πως η ζωή του δεν είχε τίποτα το αξιοσημείωτο στα χρόνια που ήταν ένας νεαρός επιχειρηματίας όπως όλοι οι άλλοι.

Όσο για το χαρακτηριστικό της επιτυχίας του; Πως δεν έκανε διακοπές για 7 ολόκληρα χρόνια, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Dallas News»!

Τα ξενύχτια και οι θυσίες απέδωσαν όμως και με το παραπάνω, όταν ο επιχειρηματίας και επενδυτής έκανε μια σειρά πανούργων εμπορικών συμφωνιών εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με πρώτη και καλύτερη την πώληση της πλατφόρμας streaming που είχε φτιάξει (Broadcast.com) έναντι 5,7 δισ. δολαρίων.

Μετά (2000) αγόρασε τους Dallas Mavericks, μια ομάδα του NBA που κατάφερε να μετατρέψει σε πρωταγωνιστή του αμερικανικού μπάσκετ. Έκτοτε έχει φτιάξει μια πραγματική αυτοκρατορία επενδύοντας σε πολλά και διάφορα.

Πλέον έχει τον δικό του στόλο από ιδιωτικά αεροπλάνα, ένα τεράστιο γιοτ, μια πολυτελέστατη βίλα στο Ντάλας, πληρώνοντας εύκολα τα πρόστιμα που έχει φάει από το ΝΒΑ και ανέρχονται σε περισσότερα από 2 εκατ. δολάρια. Μιλώντας ωστόσο πρόσφατα στο συνέδριο Dallas Startup Week, εξομολογήθηκε πως όλα αυτά ούτε γρήγορα ήρθαν ούτε εύκολα. Και όλα αποδίδονται στο γεγονός ότι δεν έκανε διαλείμματα για διακοπές!

Υπήρχαν εποχές που ζούσε σε κοιτώνα, δεν είχε προσωπικό χώρο και έκλεβε πετσέτες από ξενοδοχεία. Και οι διακοπές ήταν άγνωστη λέξη για σειρά ετών. Ο Cuban ξεκίνησε την επιχειρηματική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του 1980, πουλώντας λογισμικό από μια εταιρία που είχε φτιάξει. Το 1982 την έκλεισε και ίδρυσε τη MicroSolutions, την οποία πούλησε 8 χρόνια αργότερα έναντι 6 εκατ. δολαρίων, μια κίνηση που του απέφερε 2 εκατ. στην τσέπη.

Όνομα θα γινόταν με την επόμενη δραστηριότητά του, ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο (Audionet) που θα γινόταν τελικά η Broadcast.com, μια ιστοσελίδα με ποικίλο περιεχόμενο την οποία θα αποκτούσε το 1999 η Yahoo έναντι του αστρονομικού ποσού των 5,7 δις. δολαρίων. Κάτι που τον έκανε πλουσιότερο κατά 1 ολόκληρο δισεκατομμύριο.

Το 2000, αγόρασε τους Dallas Mavericks έναντι 285 εκατ. δολαρίων, όταν και θα γινόταν πλέον διαβόητος για τα απρεπή σχόλιά του στους διαιτητές. Μια δράση που του έχει κοστίσει μια μικρή περιουσία ως σήμερα, πληρώνοντας στην πορεία πρόστιμα 2,6 εκατ. δολαρίων για τα «γαλλικά» του στη διαιτησία.

Οι Mavericks κοστολογούνται βέβαια σήμερα στα 2,3 δισ. δολάρια, 2 δισεκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα τους αγόρασε δηλαδή πριν από 19 χρόνια.

Πλέον είναι στους 500 πλουσιότερους Αμερικανούς και γνωστός ως ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς επιχειρηματίες των ΗΠΑ…