Η βασική προϋπόθεση για την ένταξη στις 120 δόσεις της ρύθμισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Η βασική προϋπόθεση για την ένταξη στις 120 δόσεις της ρύθμισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία

ΠΟΦΕΕ: Όλοι στις 120 δόσεις αρκεί να έχουν καταβάλλει τις εισφορές του 2019

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση σε έως 120 δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία επισήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των οφειλετών θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και την αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, αρκεί να έχουν καταβάλει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη του 2019 σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΠΟΦΕΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών).

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι επιχειρηματίες ανεξάρτητα, εάν είναι ενεργοί ή όχι, δηλαδή εάν έχουν κλείσει ή όχι την επιχείρηση τους. Μάλιστα επισήμανε ότι δεν θα υπάρχει όριο στις οφειλές που μπορεί να έχει κάποιος που έχει κλείσει την επιχείρηση του. Ακόμη σε ρύθμιση οφειλών με κούρεμα στις προσαυξήσεις θα τεθούν και οι οφειλές των επιχειρήσεων για μη καταβολή των εισφορών των εργαζομένων. Η ένταξη στη ρύθμιση θα θέτει σε αναστολή τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και θα απελευθερώνονται αυτόματα οι τραπεζικοί λογαριασμοί, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση