Οι Βούλγαροι επιμένουν ελληνικά για τις διακοπές τους

Οι Βούλγαροι επιμένουν ελληνικά για τις διακοπές τους

Η Ελλάδα είναι δεύτερος κορυφαίος προορισμός στις προτιμήσεις τους

Οι Βούλγαροι προτιμούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους γι’ αυτό και το 2018, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο, απόλαυσαν τον ελληνικό ήλιο και τις ομορφιές της χώρας μας.

Η υπουργός Τουρισμού, Νικολίνα Ανγκέλοβα, το τόνισε αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με την υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας, Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της 19ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC), μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ελλάδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ο δεύτερος κορυφαίος προορισμός στις προτιμήσεις των γειτόνων μας.

«Η Ελλάδα είναι μια ηγετική αγορά του εισερχόμενου τουρισμού στη Βουλγαρία, πέρυσι, κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των κορυφαίων προορισμών (...) Οι επισκέψεις των γειτόνων μας (σ.σ. των Ελλήνων) ξεπέρασαν το 1,116 εκατομμύρια το 2018» δήλωσε ο κ. Ανγκέλκοβα, προσθέτοντας ότι «πέρυσι, οι Βούλγαροι που ταξίδεψαν πέρυσι στην Ελλάδα ήταν 1,4 εκατομμύρια».

Το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας υλοποιεί δράσεις για την αύξηση του αριθμού των τουριστών, μία εκ των οποίων είναι η εκστρατεία ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπου η Βουλγαρία παρουσιάζεται ως τουριστικός προορισμός που περιλαμβάνει σειρά δραστηριοτήτων για θαλάσσιο, χειμερινό, οικολογικό και ιατρικό τουρισμό.

«Τα δύο υπουργεία έχουν κοινές πρωτοβουλίες για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από απομακρυσμένες αγορές της περιοχής» δήλωσε η κ. Ανγκέλκοβα, εξηγώντας ότι μια από αυτές εγκρίθηκε στο τέλος του περασμένου έτους και αναφέρεται στο έργο «Καινοτόμα μέσα για τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη διασυνοριακή περιοχή - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Παρακαλούμε περιμένετε ...