Άνοιξε το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης για όσους μένουν στην Αττική

Άνοιξε το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης για όσους μένουν στην Αττική

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η πρόσβαση

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης, το οποίο στεγάζεται στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λεωφόρος Βεϊκου 137 Γαλάτσι) και εξυπηρετεί 32 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και πάνω από 3.000 προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. της χώρας.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής δηλώσεων οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν για ό,τι αφορά τη διαδικασία δήλωσης της ακίνητης περίουσίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις προθεσμίες ανά περιοχή, τους τρόπους εντοπισμού του ακινήτου τους μέσω των εφαρμογών του Ελληνικού Κτηματολογίου, τα τέλη κτηματογράφησης και ό,τι άλλο χρειαστεί για την ορθή υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας τους και φυσικά, να εντοπίσουν τα ακίνητά τους στους ψηφιακούς χάρτες του Κτηματολογίου και να υποβάλλουν τη δήλωση ιδιοκτησίας τους.

Το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης είναι στελεχωμένο με έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη (δικηγόρους και τοπογράφους μηχανικούς) τα οποία θα παρέχουν διαρκώς και δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Ωράριο λειτουργίας: από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 16:00 και την Τετάρτη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20:00.

Πρόσβαση: Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου περνούν δύο λεωφορειακές γραμμές:

 • Η γραμμή 444 (Χαλάνδρι – Γαλάτσι – Άνω Πατήσια) η οποία συνδέεται με τον Ηλεκτρικό Σταθμό «Πατήσια» και με τη στάση Μετρό «Χαλάνδρι».
 • Η γραμμή 608 η οποία ξεκινά από τα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου και μέσω του κέντρου (Πατησίων – Ακαδημίας – Βασιλίσσης Σοφίας) καταλήγει στου Ζωγράφου.

Απαραίτητα δικαιολογητικά: Συνιστούμε στους πολίτες να έχουν μαζί τους απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου τους (πχ συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου τους καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ τους (πχ εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου καθ. Βύρωνας Νάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων κτηματολογίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους. Για τη διευκόλυνση όσων πολιτών διαμένουν στην Αττική, μεριμνήσαμε για τη λειτουργία του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποβάλλοντας τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τους ορθά και έγκαιρα».

Περιοχές που εξυπηρετούνται από το κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι:

 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Περιφερειακές Ενότητες: Βοιωτίας, Φωκίδος, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας & Εύβοιας
 • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Περιφερειακή Ενότητα: Λευκάδας
 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Περιφερειακές Ενότητες: Σάμου, Ικαρίας & Χίου
 • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Περιφερειακές Ενότητες: Καλύμνου, Καρπάθου, Κω & Ρόδου
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας: Περιφερειακές Ενότητες: Θάσου, Ροδόπης, Δράμας & Ξάνθης
 • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Περιφερειακές Ενότητες: Χαλκιδικής & Πιερίας

(Θεσσαλονίκη: Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνται από το Γραφείο Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 90 – PortoCenter)

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Περιφερειακές Ενότητες: Καστοριάς & Φλώρινας

(Γρεβενά: Οι ενδιαφερόμενοι εξυπηρετούνται από το Γραφείο Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 90 – Porto Center)

Περιφέρεια Ηπείρου: Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Άρτας & Πρέβεζας

(Προσοχή: Εξαιρούνται οι κάτωθι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ: Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων Γραφείο Κτηματογράφησης Ελεούσας)

ΟΤΑ:  Αγίου Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσης, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστης, Μεγάλου Γαρδικιού, Πετσαλιού, Ροδοτοπίου, Αμπελειάς, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσης, Κουτσελιού, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισάρειας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος & Περιβλέπτου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας & Ηλείας

(Προσοχή: Εξαιρούνται οι κάτωθι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:

Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας Γραφείο Κτηματογράφησης Αγρινίου – κέντρο)

ΟΤΑ:  Αγίου Κωνσταντίνου, Αγίου Νικολάου, Αγρινίου, Δοκιμίου, Θεστιέων, Καμαρούλας, Νεάπολης, Νέας Αβόρανης, Παναιτωλίου & Παραβόλας

Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (Γραφείο Κτηματογράφησης Αιγίου)

ΟΤΑ:  Αγίου Κωνσταντίνου, Αιγίου, Βαλιμίτικων, Δημητροπούλου, Διγελιωτικών, Ερινέου, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανίτικων, Σελινούντος & Τεμένης)

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Περιφερειακές Ενότητες: Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας & Λακωνίας

(Προσοχή: Εξαιρούνται οι κάτωθι προκαποδιστριακοί ΟΤΑ:

Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Γραφεία Κτηματογράφησης Λουτρακίου & Εξαμιλίων)

ΟΤΑ:  Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης, Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας, Λουτρακίου-Περαχώρας)

Επισήμανση: Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,  μετά τις 22 Μαρτίου 2019, θα εξυπηρετούνται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα.

Περιφέρεια Κρήτης: Περιφερειακή Ενότητα: Ηρακλείου

Νότιο Ηράκλειο ΜΟΝΟ οι ΟΤΑ: Αρχάνων – Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μινώα πεδιαδας & Φαιστού.

(Επισήμανση: Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, μετά τις 22 Μαρτίου 2019, θα εξυπηρετούνται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα.).

Τέλος, αναμένεται προσεχώς η εξυπηρέτηση μέσω του Κεντρικού Γραφείου Κτηματογράφησης Γαλατσίου στις κάτωθι Περιφερειακές Ενότητες:

 • Κεφαλληνίας, Ζακύνθου & Ιθάκης (Περιφέρειας Ιονίων Νήσων)
 • Λήμνου & Λέσβου (Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου)
 • Μαγνησίας & Σποράδων (Περιφέρειας Θεσσαλίας).

Γενικές Πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 8:30 έως 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...