Δεκατρείς ελληνικές startups σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις καινοτομίας στις Η.Π.Α

Δεκατρείς ελληνικές startups σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις καινοτομίας στις Η.Π.Α

«Θα τους δώσει την ευκαιρία να προσεγγίσουν μερικούς από τους κορυφαίους τεχνολογικούς πρωτοπόρους επενδυτές στον κόσμο»

Δεκατρείς startups που εκπροσωπούν τις καλύτερες του ελληνικού start up οικοσυστήματος, επιλέχθησαν να ταξιδέψουν στο Ώστιν του Τέξας για να συμμετάσχουν στο εμβληματικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό φεστιβάλ καινοτομίας «South by Southwest» (SXSW®) κατά το διάστημα 8-17 Μαρτίου 2019. Η συμμετοχή πραγματοποιήται με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI) και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τους Industry Disruptors Game Changers.

Κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ SXSW®, οι ελληνικές startups - οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ήδη καταφέρει να συλλέξουν χρηματοδοτήσεις - θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη διεθνή σκηνή σε μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας στον κόσμο. Τα προηγούμενα χρόνια στο φεστιβάλ, είχαν συστηθεί στην επενδυτική κοινότητα εταιρείες, όπως το Twitter και το Periscope, οι οποίες έγιναν αργότερα κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας τεχνολογίας.

Ο κ. Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβης των Η.Π.Α στην Αθήνα, δήλωσε: «Μαζί με την ευρεία και υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση των ΗΠΑ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το περασμένο φθινόπωρο, η οποία ανέδειξε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των τοπικών επιχειρηματιών στο περίπτερο της ελληνικής Κυβέρνησης «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece). Για αυτό το λόγο, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που συμμετέχω μαζί με το Υπουργείο και την Ελληνική Πρωτοβουλία στην υποστήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο φετινό SXSW, το οποίο θα παρουσιάσει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες startups από το περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας» και θα τους δώσει την ευκαιρία να προσεγγίσουν μερικούς από τους κορυφαίους τεχνολογικούς πρωτοπόρους επενδυτές στον κόσμο».