«Φτωχότερος» κατά… 8,7 δισ. δολάρια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

«Φτωχότερος» κατά… 8,7 δισ. δολάρια ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το Forbes δημοσιοποίησε τη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους της χρονιάς

Δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για τον CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, η φετινή καθώς είδε το εισόδημά του να «συρρικνώνεται» κατά 8,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την ετήσια λίστα των πλουσιότερων του πλανήτη που δημοσίευσε το Forbes, πέφτωντας έτσι στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας. H «ζημιά» οφείλεται μάλλον στην κακή σεζόν της διάσημης πλατφόρμας που «ταλαιπωρήθηκε» από διάφορα ζητήματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Στην κορυφή της «χρυσής» λίστας βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος της Amazon με περιουσία 131 δισ. δολάρια ενώ ακολουθεί ο Μπιλ Γκέητς της Microsoft με 96,5 δισ. και ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway με 82,5 δισ. δολάρια. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Μπερνάρ Αρνόλ της LVMH με περιουσία 76 δισ. και ο Μεξικανός κροίσος των τηλεπικοινωνιών Telecom, Κάρλος Σλιμ Χελου με 64 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Forbes, παρατηρήθηκε μείωση στον αριθμό των δισεκατομμυριούχων φέτος, από τους 2.208 της περασμένης χρονιάς ο αριθμός φέτος υποχώρησε στους 2.153. Παράλληλα σημειώνεται ότι 994 από αυτούς έχουν μικρότερη περιουσία σε σχέση με πέρυσι. Η μέση καθαρή αξία της φετινής κατάταξης είναι 4 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 4,1 δισ. δολάρια του 2014.

Το νεότερο πρόσωπο στη λίστα, είναι η Κάηλι Τζένερ, η οποία σε ηλικία 21 ετών διαθέτει έσοδα 360 εκατ. δολαρίων μέσω της επιχείρησης Kylie Cosmetics.

Τέλος, από τη σχετική λίστα αποχώρησαν 247 επιχειρηματίες με πιο ηχηρή να είναι η απουσία- πλέον- των συνιδρυτών του διάσημου οίκου μόδας Dolce & Gabbana.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (607) ενώ ακολουθεί η Κίνα με 324, η Γερμανία (114), η Ινδία 106 και η Ρωσία με 98.