«”Μαϊμού” μεσίτες κάνουν μεγάλες αρπαχτές στις Golden Visa»

«”Μαϊμού” μεσίτες κάνουν μεγάλες αρπαχτές στις Golden Visa»

Ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Λευτέρης Ποταμιάνος καταγγέλλει το φαινόμενο μιλώντας στο news.gr

Τεράστιο πρόβλημα με «μαϊμού» μεσίτες καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Αθηνών-Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, μιλώντας στο news.gr. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος, οι «μαϊμού» μεσίτες χωρίς να ανήκουν σε κάποιο σύλλογο ή να έχουν σχετικό ΓΕΜΗ και τις ανάλογες κρατήσεις στην εφορία, έχουν επιδοθεί σε «αρπαχτές» ειδικά στο πλαίσιο των αγοραπωλησιών των GOLDEN VISA.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο Λευτέρης Ποταμιάνος τονίζει πως πρέπει πλέον η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της καθώς πρόκειται για «μαύρο χρήμα» και να θεσπίσει υποχρεωτική σχετική εκπαίδευση πριν πάρει κάποιος την πιστοποίηση για την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη που στην παρούσα φάση δεν υπάρχει με αποτέλεσμα το φαινόμενο να είναι τόσο εκτεταμένο που όσοι επαγγελματίες μεσίτες με σχετικό ΓΕΜΗ υπάρχουν, να υπάρχουν και άλλοι τόσοι παράνομοι όπως τους αποκαλεί ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών της Αθήνας μιλώντας στο news.gr

«Δεν πρόκειται για μεσίτες, αντιποιούν το επάγγελμα του μεσίτη και το καταναλωτικό κοινό μπαίνει στην διαδικασία να συνεργαστεί μαζί τους, χωρίς να γνωρίζει αν είναι πραγματικοί επαγγελματίες του χώρου. Αυτοί είτε δουλεύουν ως freelancers είτε κάτω από την σκέπη άλλων. Ο μόνος σκοπός τους (των καταναλωτών)είναι να κάνουν την δουλειά τους και δεν τα κοιτάνε αυτά. Σχεδόν όσοι είναι οι μεσίτες άλλοι τόσοι είναι οι παράνομοι.

Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα είναι σε εκτεταμένο βαθμό το φαινόμενο και κυρίως από την μή εκπαίδευση του καταναλωτικού κοινού να τους ζητάει μια ταυτότητα μεσίτη, γιατί υπάρχουν ταυτότητες από τους οικείους συλλόγους, να τους ζητάει έναν αριθμό ΓΕΜΗ. Δυστυχώς δίνουν το ακίνητό τους σε οποιονδήποτε να το δουλέψει (σ.σ να βρει αγοραστή)με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα προκαταβολών, προκαταβολές δηλαδή που τις «τρώνε» και μετά έρχονται σε εμάς (σ.σ οι ιδιοκτήτες) για να τους καταγγείλουμε ενώ δεν είναι μέλη, δεν τους ξέρουμε καν.

Τους στέλνουμε απλά στο ΣΔΟΕ αλλά δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς αυτό.

Εμείς έχουμε πειθαρχικά όργανα όσον αφορά τους επαγγελματίες όχι αυτούς τους άσχετους με εμάς.

Ο κόσμος δεν τα ξέρει αυτά. Επαγγελματίας μεσίτης είναι αυτός που έχει κώδικα δεοντολογίας, ανήκει σε σύλλογο, σε ομοσπονδίες και διώκεται εφόσον κάνει πειθαρχικό παράπτωμα.

Ένας που δεν ανήκει πουθενά δεν μπορεί να του κάνει κανείς τίποτα, ούτε το επιμελητήριο στο οποίο εντασσόμαστε.

Το μεγάλο κακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν χωρίς καλή γνώση της αγοράς και κάνουν προσφορές απίστευτες σε ακίνητα χωρίς να υπάρχουν και στρεβλώνουν την αγορά.

Δεν είναι εκπαιδευμένοι πως θα χειριστούν ακίνητα. Εκεί πασχίζουμε με την πολιτεία να γίνει υποχρεωτική εκπαίδευση πριν ξεκινήσει κανείς. Όσο για την άδεια που λένε, δεν υπάρχει, μια εγγραφή στην εφορία είναι και βέβαια θα πρέπει να πληρούνται και κάποιες προϋποθέσεις, να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα, να μην είναι σε δικαστική αντιπαράθεση κλπ. Δεν υπάρχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος είναι χύμα…

Εμείς στον σύλλογο μεσιτών έχουμε ταυτότητα του συλλόγου, πιστοποιημένου μεσίτη, που αναφέρει το ΓΕΜΗ, έχει το ΑΦΜ, την φωτογραφία επάνω.

Η εγγραφή σε ένα σύλλογο δεν είναι υποχρεωτική αλλά να είμαστε όλοι υπό τους ίδιους όρους. Δεν μπορώ εγώ να είμαι στην εφορία να πληρώνω ΕΦΚΑ και ο άλλος να μην πληρώνει τίποτα. Δεν παίζουμε με ίδιους όρους.

Όλα τα χρήματα που παίρνουν είναι «μαύρα». Ξέπλυμα «μαύρου χρήματος». Πέρα από την ανεκπαίδευτη συμπεριφορά.

Το φαινόμενο είναι πολύ μεγάλο και εξαπλώνεται όσο δεν υπάρχουν εποπτικές Αρχές. Εμάς η εποπτική μας Αρχή είναι η ΑΑΔΕ στην οποία έχει τεθεί το ζήτημα αλλά τί να πρωτοκάνει και αυτή.

Περιμένουμε να δράσει κάποια στιγμή…

Μπορεί κάποιος να είναι πχ μανάβης και να κάνει μια αρπαχτή. Το φαινόμενο αυτών των παράνομων έχει ενταθεί με τις GOLDEN VISA. Με αυτές που τα λεφτά είναι πολλά ψάχνουν να βρουν δυο τρεις «αρπαχτές» και ένας να έχει ένα φίλο που έχει σπίτι με θέα πχ θάλασσα και να ξέρει έναν κινέζο ή άλλο ξένο φορτώνει το «καπέλο» και δεν είναι καν μεσίτης. «Μαϊμού» μεσίτες κάνουν έτσι «αρπαχτές» στον χώρο των Golden Visa.

Αν δεν στήσει ένα κόλπο η εφορία δεν θα τους βρει ποτέ».

7
σχόλια
 1. avatar Φατιμε

  Ότι σχόλια σας βολεύουν...να δημοσιεύεται!κατά τα άλλα ανεξάρτητοι κ δημοκρατικοί άπαντες....στις ειδήσεις κ στα σχόλια.παρ ολίγον ελευθερία λόγου! Κόψτε το κι αυτό ...τι είχαμε τι χάσαμε.. άντε στην ευχή σας!

 2. avatar Ελενα

  Τώρα σας πειραξε.... Με τους ξενους..οι Έλληνες που τη πατάνε, τι δικαιώματα εχουν????? Ντροπή ξεπουλστετην Ελλάδα κ μετά θα λέτε μας τα πήραν οι ξένοι.... Όχι τα δώσατε!!!!! Πάει η τρίτη γενιά.. Τίποτα ελληνικό

 3. avatar Φατιμε

  Τα παράπονα ...μετά την απομακρυνση από την κάλπη ....δεν αναγνωριζονται!!!!!προσοχή στην επόμενη.Ας προσέχαμε είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!!!πάσης φύσεως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κ υπάλληλοι!

 4. avatar StefanotprosΣτέφανο

  Τα πράγματα ειναι απλά δεν χορηγείται golden Visa αν δεν απόδειξης νόμιμων Μεσητη,μα είμαστε τόσο πησοδρομικη.

 5. avatar Στεφανος

  Η χορήγησης άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών ειναι κακο για τους Ελληνες και γενικος και για την Ευρωπη. Ερχονται οι λεφταδες απο Κινα και Ρωσια και σας εξαγοραζουν. Τι θα μεινη τελικα για τους Ελληνες. Τιποτα. Πρωτα τα λιμανια, μετα τα σπιτια, μετα τα νησια. Αυτη εχουν λεφτα αυτην την στιγμη γιατι η χωρα τους προώθησε παραγωγη και εξαγωγες. Με τα περίσσια λεφτα τους, εξαγοράζουν ολες της φτωχες χωρες. Αυτη θεωρουνται επενδυτες, και βαζουν τα σπιτια στο AirBnb. Οχι στις άδειες, οχι στα AirBnb και οχι Μεσιτικα που βγαζουν κερδος αγοραζοντας σπιτια απο Ελληνες στο φτηνο, και μετα το πουλανε στους ξενους διπλα και τριπλα. Οχι! Σταματηστε το πριν ειναι αργα. Αυτο και οι φοροι περιουσιας θα ειναι ο θανατος των Ελληνων. Γιατι δεν υπαρχει χειροτερη καταντια απο το να εισαι αστεγος στην χωρα σου. Δεστε την Χαβαη και τους Χαβανεζους.

  1. avatar JoGeo

   Καλησπέρα,
   Γιατί να μην αγοράσουν;
   Γιατί κάναμε κακή διαχείρηση όλα αυτά τα χρόνια και σαν πολίτες αλλά και σαν κράτος;
   Γιατί να μην αδράξουν την ευκαιρία και αγοράσουν ακίνητα σε μια «φτωχή» χώρα, όπως την αποκαλείς εσύ, την χώρα μας;
   Αν είχες χρήματα είτε εσύ είτε ο οποιοσδήποτε το ίδιο δεν θα έκανε;
   Νομίζεις ότι και Έλληνες δεν κάνουν το ίδιο τα τελευταία χρόνια;
   Άρα δεν σου αρέσει που αγοράζουν ξένοι;
   Για αυτό έχουμε δημοκρατία!

  2. avatar Ελενα

   Πολύ σωστά τα λέτε... Αλλά τελικά είμαστε κ...φαρα.. Δεν σκεφτόμαστε 100 βήματα μπροστά μόνο το τώρα... Γρήγορα λεφτα.. Έχασα 2 σπίτια γιατί ήρθανε οι ξένοι με μετρητά

Παρακαλούμε περιμένετε ...