Τι συζητήθηκε μεταξύ κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία της α΄ κατοικίας

Τι συζητήθηκε μεταξύ κυβέρνησης-τραπεζών για την προστασία της α΄ κατοικίας

Τέθηκε ζήτημα για 1 χρόνο προστασίας για όλους και 5 χρόνια για ανέργους και ανάπηρους

Εκτενώς συζητήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της α΄ κατοικίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκε η πρόνοια για 1 χρόνο προστασίας για όλους, με το χρονικό αυτο διάστημα να φτάνει στα 5 χρόνια για ανέργους και ανάπηρους. Η ρύθμιση αφορά σε υπόλοιπο δανείου ύψους 130.000 ευρώ και για σπίτια αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο εισόδημα, αυτό είναι έως 12.500 ευρώ για άγαμους και έως 21.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί με πλαφόν τα 36.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υφυπουργός Επικρατείας Δημήτρης Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Καλαντώνης και κα. Απαλαγάκη.