Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι θεωρούν εύκολα τα λεφτά του Airbnb

Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι θεωρούν εύκολα τα λεφτά του Airbnb

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς απαντάει στα δημοσιεύματα για τις εξώσεις και το αύριο στο real estate

Για μεμονωμένες περιπτώσεις κάνουν λόγω οι ιδιοκτήτες ακινήτων απαντώντας στα όσα είπαν οι ενοικιαστές στο news.gr αναφέροντας μεγάλο αριθμό εξώσεων προκειμένου τα σπίτια αυτά να δοθούν στο Airbnb.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις των ενοικιαστών αλλά και όσα γράφτηκαν στο διεθνή Τύπο είπε στο news.gr τα εξής:

«Αστεία πράγματα. Έδωσαν κανένα στοιχείο από τα δικαστήρια να δείχνει ποιος είναι ο αριθμός των εξώσεων;

Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν αποτελεί μία πάγια πρακτική των ιδιοκτητών, δεδομένου ότι η δραστηριότητα του Airbnb δεν είναι για τον καθένα και δεν είναι και όλα τα σπίτια κατάλληλα για αυτό. Για να μπει ένα σπίτι στην αγορά αυτή θα πρέπει να ανακαινιστεί, να παραδοθεί επιπλωμένο, να διαθέτει τα πάντα για έναν ξένο οποίος θα έρθει και θα μείνει ικανοποιημένος.

Μεμονωμένες περιπτώσεις λοιπόν μπορεί να υπάρχουν. Όσοι μπουν σε αυτή την ιστορία του Airbnb σύντομα θα διαπιστώσουν ότι όταν κάνουν τον λογαριασμό και πληρώσουν αυτοί τα κοινόχρηστα, το ηλεκτρικό, το νερό και όλα αυτά και τους μείνει ξενοίκιαστο τις περισσότερες ημέρες του χρόνου θα διαπιστώσουν ότι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος.

Όσα έχουν ανακαινιστεί για να δοθούν στο Airbnb πολύ σύντομα, το πολύ μέχρι τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων θα επιστρέψουν στην κανονική αγορά.

Αυτό φαντάζομαι ειπώθηκε από την πλευρά των ενοικιαστών γιατί θέλουν και από την δική τους πλευρά να πιέσουν».

Αξίζει να θυμίσουμε πως χθες o πρόεδρος των Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς μιλώντας στο news.gr, δήλωσε μεταξύ άλλων πως οι ιδιοκτήτες ακόμα και περιοχών χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον, επηρεασμένοι από τα έσοδα που αποκομίζουν όσοι έχουν νοικιάσει το ακίνητό τους μέσω Airbnb, προχωρούν σε έξωση του ενοικιαστή προκειμένου να προχωρήσουν σε βραχυχρόνια μίσθωσή του.

Στο ίδιο πλαίσιο οι ενοικιαστές αναφέρουν πως υπάρχουν και παραδείγματα όπου οι ιδιοκτήτες ζητάνε υπέρογκα ποσά προκειμένου να μην τους κάνουν έξωση και εκμεταλλευόμενοι την ουσιαστική ανυπαρξία συμβολαίου σε πολλές περιπτώσεις είτε πιέζουν για υπογραφή νέου με εξωφρενικά ποσά ή προχωρούν σε έξωση για να νοικιάσουν το ακίνητό τους στο Airbnb.

33
σχόλια
 1. avatar Lola

  η ουσία είναι πως ο ιδιοκτήτης που ενοικιαζει βραχυπρόθεσμα φορολογείται σε "έσοδα" τα οποία τελικά πηγαίνουν σε εξόφληση των λογαριασμών που κάνουν οι ενοικιαστές και σε έξοδα συντήρησης του ακινήτου. Δηλαδή, νοικιάζω ένα διαμέρισμα, τα περισσότερα απο τα μισα τα οποία παίρνω τα δίνω απευθειας για ρευμα (με φπα βεβαιως), ιντερνετ (παλι με φπα), νερο (+φπα), κοινόχρηστα και συντήρηση (μια απο τα ίδια), και το κράτος με φορολογεί πάνω αε αυτα τα χρήματα, στα οποία ήδη έχω πληρωσει φπα, μου ανεβαζει την κλίμακα του εισοδήματος μου για ενα ανυπαρκτο εισοδημα, και στο τέλος βγαίνω ο μεγας χαμένος. Αυτό λέγεται απλή κοροιδία. Και απο προσωπική εμπειρία έχω να πω πως τελικά το airbnb δεν αξίζει καθόλου.
  Όποιος θέλει απλά να κάνει ό,τι κάνουν έξω, ας δωσει το δικό του διαμέρισμα να μπει αυτος μέσα. Εγω δεν νομίζω πως θα το ξανακάνω, διοτι δεν μου περισσευουν τα λεφτα για να τα τρώει το κράτος και να περνάνε ωραια οι τουρίστες με τσαμπα ερκοντισιον και θερμοσιφωνα 24/7.
  Αν δε, κάνει κανείς και το λάθος να νοικιάσει δωμάτιο στο σπίτι του, τότε να ξεχάσει τους καφεδες του, τις ζάχαρες, το ελαιόλαδο, και τόσα άλλα που πάει και ψωνίζει με τα χίλια ζόρια για να έχει μια κουζίνα γεμάτη και πλήρη και να τρώει σαν άνθρωπος. Απλά κάνουν φτερά, και φορολογείται σε λεφτά που παίρνει για να του βουτάνε μέχρι και το λάδι, λες και στις πατριδες τους το βρίσκουν τσάμπα το λάδι.

 2. avatar θεόδωρος

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΦΕΡΕΓΓΥΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΑΝΕ ΣΕ AIRBNB. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ 3-4 ΜΗΝΨΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ Α΄΄Α 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΣΥΝΕΠΗ ΕΝΟΙΚΟ Ο. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ (ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1-2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥΜΗΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΕΞΟΔΑ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΙΚΟ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;;; ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ AIRBNB ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΚ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ AIRBNB ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΝΟΙΚΙΟ. Η ΑΓΟΡΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.
  ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΝΕΠΗ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ.

 3. avatar Λουκας

  Το RBNB ειναι μια παρα πολυ καλη υπηρεσια αλλα με μετρο δεν ειναι δυνατόν να υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές/περιοχές μονο rbnb
  πρεπει να μπει ενα όριο.
  και σε αλλες πόλεις ανα τον κοσμο εγινε αυτο και μια λύση για τον περιορισμό ειναι οτι για να μπορεις να μπεις στην πλατφόρμα θα πρεπει να εχει το σπιτι σου ξεχωριστή είσοδο απο τα υπολοιπα διαμερίσματα....
  μονο με αυτο το 90% βγήκαν εκτος

 4. avatar Ninja

  Δεν εχω οικονομικό πρόβλημα αλλά με εκνευρίζει πλέον ο πλεονασμός των ιδιοκτητών σε abnb και εχω πολλούς φίλους κ φίλες με εξωση για αυτο τον λόγο μαζευτήκαμε 5 ατομα και χτυπάμε κοκκινες κατοικίες στο σφυρι ιδιοκτητών με abnb και τις δινουμε στην αγορά με ενοίκιο...ερχονται και αλλοι.. γιατί τις εποχες που επαιρναν απο 600 κ πανω ενοικιο κσι ολα τα προβλήματα δικάσου τις ξεχασαν...

 5. avatar air

  Την εμπειρια που αποκομιζει ενας τουριστας απο την επαφη του με τον ιδιοκτητη του ακινητου και που ειναι στις περισσοτερες περιπτωσεις πολυ ικανοποιητικη καθως και τη ζεστασια της φιλοξενιας του, την μεταδιδει στη χωρα του και αλλου και δημιουργει ρευμα.Οτι και να κανουν οι βραχυπροθεσμες ηρθαν για να μεινουν γιατι αρεσει στον κοσμο και αυξανει τον τουρισμο χρονο με το χρονο. Και φυσικα θα προτιμησω ενα περιποιημενο σπιτι να μεινω με την οικογενεια μου ή με την κοπελλα μου παρα ενα δωματιακι ξενοδοχειου,μια τρυπα με μια τουαλλετα δηλαδη που θα το πληρωσω και 30-50% πιο ακριβο μονο και μονο γιατι εχει ενα πρωινο για πεταμα και απο τις 7-10.Τρεχεις να προλαβεις.... Κατω τα χερια απο τα σπιτια.Ελευθερη επιλογη καταλυματος.Και τα ξενοδοχεια πλεον εκει το γυρνανε.Το ποταμι δε γυριζει πισω.ΤΕΛΟΣ.

 6. avatar Βασίλης Οκτωνιά

  Έχεις ένα σπίτι και το νοικιάζεις 500 ευρώ σε πληρώνει μερικούς μήνες και μετά δεν σε πληρώνει δεν πληρώνει κοινόχρηστα και πρέπει να τρέχεις να κάνεις αγωγή δικηγόρους δικαστήριο κλητήρα για να το βγάλεις και φυσικά έχεις φορολογία του ενοικίου ΕΝΦΙΑ καταστροφή του διαμερίσματος που σου προκαλεί ο καλοπροαίρετος ενοικιαστής γιατί να νοικιάσεις το διαμέρισμα σου;;; και να μην προσπαθήσεις να το κάνεις Airbnb.
  Φυσικά όλα θα ήταν ευκολότερα άν το ενοίκιο ήταν εβδομαδιαίο, όπως συμβαίνει στην Αγγλία, και όταν δεν πληρώσεις μια εβδομάδα χωρίς δικαστήρια με μία απλή δήλωση στην αστυνομία έρχονται και βγάζουν τον κακοπληρωτή.

 7. avatar Παναγιωτης

  Τους χαλαει που ο κοσμακης προσπαθει να βγαλει λεφτα χτυπωντας τα ξενοδοχεια?
  Τους χαλαει που ο κοσμος παει να κανει αυτο που θα επρεπε εδω και χρονια να κανουμε σαν τουριστικη χωρα?
  Οπου βρισκει διεξοδο καποιος σε αυτην τη κριση να του κλεισουμε τη πορτα?
  Αλλα απο οτι βλεπω δεν εχουμε αναγκη αστυνομιες κλπ για να μην προχωρησει κατι τετοιο
  Μια χαρα ρουφιανοι ειμαστε και απο μονοι μας και μια χαρα κακια και μαλακια λεμε για την κατσικα του γειτονα αφου δεν εχουμε δικια μας

 8. avatar AGAINST NEW ATLANTIC

  ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;
  ΕΨΑΧΝΑΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ;
  ΜΗΠΩΣ ΤΟ AIRBNB ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ GEORGE SORROS;
  ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ
  ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ
  ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ;

  1. avatar Γιώργοςκαπου

   Τελικά ποιό απ' όλα αυτά θέλει ο George;

 9. avatar KRP919

  Δηλαδή το κράτος θα έχει γνώμη και θα παρεμβαίνει για να μου υποδείξει σε ποιόν, για πόσο χρόνο και για πόσα χρήματα και αν θα νοικιάζω εγώ το ΔΙΚΟ ΜΟΥ σπίτι?
  Αν είναι έτσι, ας αναλάβει πρώτα τα έξοδά του και βλέπουμε...

  1. avatar Dr. Rayman

   Όχι, δε θα σου υποδείξει.
   ΑΛΛΑ, να φορολογηθείς α) για την κατοχή (=ΕΝΦΙΑ, ω ναι!) β) για το εισόδημα από το Arbnb / ενοίκιο ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ γ) ειδικά για το Airbnb, με φόρο που να επιτρέπει στα ξενοδοχεία να είναι ανταγωνιστικά (30, 40, 45% - μπορεί να υπολογιστεί). δ) να υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις ελάχιστου εξοπλισμού και προϋποθέσεων για να είναι το σπίτι προς ενοικίαση στο Airbnb ή όπου αλλού.
   Ώστε να μην είναι τσάμπα "εξτραδάκι" (=νεοΈλληνας "τσαμπαμάγκας") αλλά κανονική επιχείρηση, με έσοδα-έξοδα (ναι, να αφαιρούνται) και λογικό κέρδος (όχι "αέρα μπανά" και "όσο νά 'ναι").
   Και μετά ξανασυζητάμε (προσφορά, ζήτηση, κέρδη και ζημίες κλπ κλπ - ότι συμβαίνει σε ΚΑΘΕ ιδιωτική επιχείρηση, δηλαδή). Και αν δε σε συμφέρει, ΜΗΝ το νοικιάσεις - δεν είναι υποχρεωτικό...

   ΥΓ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: επαγγελματίας του ιδιωτικού τομέα είμαι.

   1. avatar Λογικο

    Λογικό να είσαι ιδιωτικός μιλάς πολύ λογικά και πρακτικά.

   2. avatar Akis

    Ακου άσχετε και ζηλιάρη. Μέχρι 12000 ευρώ η εφορία είναι 15%. Σε χαλάει 1000 το μήνα την στιγμή που ορίζεις το σπίτι σου ανά πάσα στιγμή?. Δεν υπάρχει "δεν με πληρώνει, δεν φεύγει,,κλπ). Τα χρήματα προπληρώνονται.

    1. avatar ilias15

     Χαχαχα ασχετε και ζηλιάρη.... το 15αχρονο μιλησε.... καλα λεει ο ανθρωπος ρε,αν θες να κανεις business με το ακινητο σου να αντιμετωπιστεις σαν επιχειρηση,15% φορο έχει το ενοικιο σε μακροχρόνιες ενοικιάσεις,αν θες να κανεις business με τον τουρισμο να τις κανεις οπως ολοι και οχι αρπα κολα! άσε που αν νομιζεις οτι θα σου μεινουν 1000 τον μηνα απο το AIRBNB δεν ξερεις καν μαθηματικα οποτε κατσε να σε διδαξει λιγο καποιος που το ξερει στην πραξη.Ξεκινάμε απο τον φόρο,το 15% στα 12 χιλιαρικα ειναι 1800 ευρω οποτε είμαστε στα 10200,Ενφια ενα σχετικα νεο σπιτι δυαρι σε περιοχη στο κεντρο θες κανα 500αρικο είσαι στα 9700,λογαριασμοι 300 ευρω το χρονο τηλεφωνο και ιντερνετ,800 ευρω το χρονο (τουλαχιστον ) ρευμα γιατι οι τουριστες ψηλε το τεντωνουν το aircondition νυχτα μερα,πες και 100 νερο,συνολο 1200 εισαι στα 8500 ευρω,ζημιές στο σπιτι ειτε απο φυσιολογικη φθορα είτε απο μαλακια του τουριστα,να σου βαλω συντηρητικα 500 ευρω το χρονο(μεσα όλα και υδραυλικα και συσκευες που χαλανε και θελουν αλλαγμα και ειμαι συντηρητικος) εισαι στα 8000.Και τωρα με ολα αυτα τα AIRBNB και τον ανταγωνισμο εισαι σιγουρος οτι θα κανεις τα 12 χιλιαρικα τον χρονο για να σου μεινουν 7,5-8??? και ποσα λεφτα εριξες στο διαμερισμα σου ανακαινιση και επίπλωση (τα περισσοτερα ακινητα του κεντρου ειναι παλια,η ανακαινιση ειναι must για να εισαι αναταγωνιστικος) 15-20 χιλιαρικα?? οποτε στην καλυτερη των περιπτωσεων να τα παρεις πισω σε 2 με 3 χρονια και μετα να αρχίσεις να βαζεις στην τσεπη,με τις υγειες σας

  2. avatar Γιάννης73

   Να σε φορολογήσει με 50% και να το δίνεις όπου θες.

   1. avatar Γιαννης73

    Να μας βαζουν φορο 120%, οποτε να πληρωνουμε το κρατος για να το νοικιαζουμε. Ετσι θα εχουμε τις ιδιες "απολαβες" με την νορμαλ ενοικιαση και θα ειναι ικανοποιημενοι οι ξενοδοχοι, οι ζηλιαρηδες γειτονες, ο κρατικος μηχανισμος και οι δανειστες μας, κλπ.

   2. avatar Lxί

    Γιατί για να φάνε οι αργόμισθοι κάφροι και βδέλλες του Ελληνικού λαού ΔΥ?

 10. avatar Ερ

  Τα ενοίκια αυξάνονται από την Οικονομική πολιτική του Κράτους.
  Θα αναφέρω το προσωπικό μου παράδειγμα: λαμβάνω από ενοίκια 120.000 ευρώ το χρόνο,ενοικιάζω οροφογραφεία σε μεγάλους ξένους κοινωνικούς οργανισμούς (όχι Ελληνικό δημόσιο)
  Πρεέπει να δίνω 47.000 € φόρους,συν 55.000 Ένφια και Φμαπ περίπου.
  Τις τυχόν ζημιές (του ιδιοκτήτη) δεν τις υπολογίζω.
  102 χιλ.από τα 120.000 μου παίρνει το Κράτος.
  Αυτή η πολιτική,συν τω χρόνω,θα κάνει τα ενοίκια απλησίαστα,δεν καλύπτουν ούτε τις αποσβέσεις κεφαλαίων.

 11. avatar Τραλαλα..

  Κοιταξε αλλου! Σπιτια υπαρχουν μονο στη Ν.Σμυρνη και Ν.Φαληρο;Θα συμβιβαστεις με οσα μπορεις να δωσεις! Αυτο,λεει η λογικη!
  .

 12. avatar Ελεωνορα

  Καλημερα δεν ειναι λογικο τοσους μηνες να ψαχνω ενα σπιτι να νοικιασω Περιοχη Νεα Σμυρνη και Παλαιο Φαληρο και τα Ενοικια να ειναι 700 ευρω και πανω μονο για τα Airbnb ο κοσμος εχει αγανακτησει πρεπει να πεσουν οι τιμες ειναι απαραδεκτοι οι ιδιωκτητες ευχαριστω

  1. avatar Καιτη

   Έχεις δικαιο να πεις τρελάθηκαν αλλα ξέχασες πριν 7-8 χρονια που τα σπιτια τα περνάτε με 100€ σαν μας κάνατε χαρη.πρεπει να υπάρχει μια ισορροπία ναι αλλά έχουμε μάθει ο καθένας για πάρτη του.και το κράτος δεν κανει ουτε για μένα ουτε για σένα τίποτα

  2. avatar Giannissss

   Να πάρεις δάνειο να αγοράσεις δικό σου να το ενοικιάζεις όσο θες κυρία μου!!

   1. avatar Νικολαος Τσαμπουναρης

    Εσυ εχεις σπιτι δικο σου και το λες. Αμα μπεις μεσα; λειτουργη τιποτα; η σε τρωνε οι κατσαριδες και τα ποντικια;

   2. avatar ΧΡΗΣΤΟΣ

    Ο ΠΟΛΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ;

    1. avatar τε

     Ή ΝΔ να πάρει μια 200ρουμπα για το πρώτα έξοδα;

  3. avatar Ano

   Εγώ λέω να σου χαρίσουν ένα σπίτι για να είναι σωστοί οι ιδιοκτήτες....
   Άρα Έλληνα με το μηδενικό σου σεβασμό στην ιδιοκτησία...
   Το δικαίωµα της ατοµικής ιδιοκτησίας ανήκει στον κατάλογο των κλασικών
   ατοµικών δικαιωµάτων πρώτης γενιάς, τα οποία καθιερώθηκαν για πρώτη φορά
   στη γαλλική ∆ιακήρυξη του 1789 και στο µετέπειτα γαλλικό Σύνταγµα το 1791.
   Αυτό αποδεικνύει πόσο σηµαντική θεωρείται η διασφάλιση του διακιώµατος της
   ιδιοκτησίας στην ανθρώπινη κοινωνία. Εξάλλου όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο
   Hegel1
   , ο διάσηµος Γερµανός φιλόσοφος, η ιδιοκτησία πρέπει να θεωρείται η
   προέκταση, η «εξωτερική σφαίρα» της προσωπικής ελευθερίας.

   1. avatar Γιάννης73

    ναι αλλά 50% φόρο. όχι να το παίρνουμε την δουλειά τον επαγγελματιών, ξενοδοχεία, και να κάνουμε το κορόιδο.

   2. avatar lio

    ti perneis;;
    exeis megalo 8ema..[...]

   3. avatar ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ…

    ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΡΕ ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ?
    ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ(ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΩΝΕΙ,ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΩΝΕΙ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΜΠΕΕΕΕ...)ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΗΣΟΥΝ?

   4. avatar eq

    πίνεις τίποτα? ή.... έχεις παραισθήσεις;

 13. avatar Oceanos

  Η βραχυχρονια μισθωση στην Ελλαδα εστω και αργα οχι μονο ρυθμιστηκε αλλα παραρυθμιστηκε (αλα γκρεκα) θα ελεγα!!!.....Γενικωτερα η νεα αυτη αγορα ειναι μια αμερικανια που δεν υπηρχε πιθανοτητα ουτε μια στο εκατομμυριο να περπατησει αν ειχε εκπορευτει ας πουμε απο μια πρωτοβουλια της περιφερειας.Αν δηλαδη η μαμα εταιρεια ειχε στηθει στην Γερμανια η στο Βελγιο για παραδειγμα.Δεν μιλαμε για Ελλαδα!!Ομως ας ειναι καλα τα χειραγωγημενα και ευκαμπτα πολιτικα μιμιδια και ο οικονομικος κονφορμισμος!!!Φτερνιστηκαν οι ΗΠΑ κρυολογησε ολος ο κοσμος!!.......Επι της ουσιας τωρα προβλεπω συντομα ξεφουσκωμα της αγορας αυτης (στην Ελλαδα τουλαχιστον) καθοσον θα αποδειχθει ακρως γραφειοκρατικη, φορολογικα διφορουμενη και επικινδυνη και οριακα αποδοτικη για τους μικροιδιοκτητες!!!!Ειδικα οταν θα εφαρμοσθουν οι ανασταλεισες διαταξεις περι 60-90ημερων ενοικιασης τον χρονο και max μεχρι 2 ακινητων ανα ΑΦΜ!!!!

  1. avatar Αντωνης

   Αν δεν υπηρχε η οικονομια του διαμοιρασμου επρεπε να εφευρεθει. Διοτι τα ξενοδοχεια ποτε δεν επαρκουν και ειναι πανακριβα. Στην Θεσσαλονικη που ζω ηταν ευλογια οι τουριστες του Σαββατοκυριακου και των γιορτων που εφερε το Airbnb και τα φθηνα αεροπορικα εισιτηρια. Οι 90 ημερες που προλεγαν οι Κασσανδρες δεν γινανε. Διαμερισματα που δεν αρεσαν για πρωτη κατοικια γινανε παλατακια για ολιγοημερη αναπαυση. Οπως σε καθε αγορα φουσκωσε στην αρχη και τωρα θα ομαλοποιηθει. Η οικονομια του διαμοιρασμου ηρθε για να μεινει

Παρακαλούμε περιμένετε ...