Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το Μαξίμου για τα κόκκινα δάνεια

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το Μαξίμου για τα κόκκινα δάνεια

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις κυβερνητικών και τραπεζικών στελεχών

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συζήτηση για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε σημαντική πρόοδος και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις, ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Τραπεζικές πηγές εξέφρασαν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την ικανοποίηση τους για την πρόοδο και την σύγκλιση απόψεων που σημειώθηκε στην σύσκεψη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ανέφεραν σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι ο νέος νόμος θα ψηφιστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, υπήρξε σύγκλιση των δυο πλευρών, με στόχο το νέο θεσμικό πλαίσιο να παρέχει ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς όμως να δίνεται η δυνατότητα κατάχρησής του από στρατηγικούς κακοπληρωτές, δηλαδή τους δανειολήπτες εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν τα δάνειά τους, αλλά δεν το κάνουν, αυξάνοντας το μεγάλο ζήτημα των κόκκινων δανείων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, εις βάρος και όσων πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σημειώθηκε σύγκλιση αναφορικά με τα όρια προστασίας, καθώς και με τα επιμέρους, αλλά και τα κριτήρια βάση των οποίων θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί στο νέο πλαίσιο προστασίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...