Το αφεντικό πέθανε και πήρε «μαζί» του κωδικούς για το ξεμπλοκάρισμα εκατομμυρίων

Το αφεντικό πέθανε και πήρε «μαζί» του κωδικούς για το ξεμπλοκάρισμα εκατομμυρίων

«Κλειδωμένα» σε κρυπτονομίσματα εκατομμύρια δολάρια

Περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια (137,21 εκατομμύρια δολάρια) σε κρυπτονομίσματα έχουν παγώσει σε λογαριασμούς χρηστών της καναδικής ψηφιακής πλατφόρμας Quadriga, καθώς ο ιδρυτής, ο μόνος άνθρωπος που κατείχε τους κωδικούς πρόσβασης, πέθανε ξαφνικά τον Δεκέμβριο.

Ο Gerald Cotten έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 30 ετών από τη νόσο του Κρον καθώς βρισκόταν σε εθελοντική αποστολή στην Ινδία, σύμφωνα με ανακοίνωση στη σελίδα της Quadriga στο Favebook που ανακοίνωσε τον θάνατό του στις 15 Ιανουαρίου.

Η πλατφόρμα, που επιτρέπει την εμπορία bitcoin, litecoin και ethereum, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για την προστασία των πιστωτών στο ανώτατο δικαστήριο Nova Scotia την περασμένη εβδομάδα. Η Quadriga έχει τουλάχιστον 363.000 εγγεγραμμένους χρήστες και οφείλει συνολικά 250 εκατομμύρια C σε 115.000 χρήστες, σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση της χήρας του Cotten, Jennifer Robertson, για λογαριασμό της εταιρείας, σύμφωνα με το New York Post.

Η γυναίκα δήλωσε στην ένορκη κατάθεσή της ότι ο κύριος υπολογιστής του Cotten περιείχε ένα «πορτοφόλι», το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με φυσική επαφή και όχι online και πως ο θάνατός του άφησε μπλοκαρισμένα «πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα».

Τόνισε επίσης πως δεν συμμετείχε στην επιχείρηση του Cotten ενώ ζούσε και δεν γνώριζε τον κωδικό πρόσβασης ή το κλειδί ανάκτησης.

«Παρά τις επανειλημμένες και επιμελείς αναζητήσεις, δεν κατάφερα να ανακαλύψω τους κωδικούς», συμπλήρωσε και εξήγησε πως έχει συμβουλευτεί έναν εμπειρογνώμονα ο οποίος είχε «περιορισμένη επιτυχία στην ανάκτηση κάποιων πληροφοριών» από τον άλλο υπολογιστή και τα κινητά τηλέφωνα του άτυχου 30χρονου.