Μπήκε στο Χάρβαρντ για να την προσέξουν οι εταιρίες και σήμερα είναι διευθύντρια

Μπήκε στο Χάρβαρντ για να την προσέξουν οι εταιρίες και σήμερα είναι διευθύντρια

Η Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ παραμένει ένα από καλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου

Η 31χρονη γενική οικονομική διευθύντρια της εταιρίας Transfix, Andrea Blankmeyer, έγινε δεκτή στην περίβλεπτη Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ για ένα μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Κι όμως, εγκατέλειψε το βαρύ χαρτί που θα της εξασφάλιζε καριέρα ζηλευτή στην αγορά εργασίας, μια απόφαση που μόνο εύκολη δεν ήταν.

Η Οικονομική Σχολή του Χάρβαρντ παραμένει ένα από καλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου, αποδεχόμενη μόλις το 11% των 10.000 και πλέον αιτήσεων που λαμβάνει κάθε χρόνο. Μόνο που για την Blankmeyer το να παρατήσει το Χάρβαρντ ήταν το απαραίτητο βήμα για να ξεκινήσει την επαγγελματική της πορεία στον κόσμο των οικονομικών!

Ήταν το 2015 όταν πήρε τη δύσκολη απόφαση, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο από τα δύο χρόνια του απαιτητικού προγράμματος MBA. Εκείνο το καλοκαίρι πήγε για πρακτική στη SoFi, ένα startup που τη μύησε στον κόσμο των οικονομικών, όπως λέει, έχοντας περάσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δουλεύοντας σε δυο ακόμα εταιρίες.

Η SoFi ήταν τόσο ικανοποιημένη από τη δουλειά της που εκείνο το καλοκαίρι της έκανε την πρόταση για μια θέση πλήρους απασχόλησης. Και εκείνη την αποδέχτηκε, καθώς ο σκοπός της Οικονομικής Σχολής είχε επιτευχθεί. Μιας και δεν ήταν άλλος από αυτό ακριβώς, να μπει στο στόχαστρο μιας καλής εταιρίας ως φοιτήτρια του Χάρβαρντ!

Για την απόφασή της δεν χάρηκαν όλοι και σίγουρα όχι οι γονείς της, αμφότεροι απόφοιτοι της ίδιας σχολής του Χάρβαρντ. Η Blankmeyer συνέχισε απτόητη την καριέρα της στο γραφείο του Σαν Φρανσίσκο, ανεβαίνοντας γοργά τα σκαλιά της ιεραρχίας.

Πέρυσι μετακινήθηκε στη Νέα Υόρκη για να πιάσει δουλειά στην Transfix, ένα startup που φέρνει σε επαφή τους οδηγούς λεωφορείων με τις εταιρίες μεταφορών και έχει λάβει χρηματοδότηση 78,5 εκατ. δολαρίων. Όσο για την περιπέτεια με το Χάρβαρντ, λέει πως εκπλήρωσε τον σκοπό του και με το παραπάνω, καθώς το όνομά του και μόνο ήταν αρκετό για να τη φέρει στο κατώφλι επιχειρήσεων που δεν θα την πρόσεχαν αλλιώς.

«Όλοι αναζητούν για πρακτική το καλοκαίρι τους φοιτητές της Οικονομικής Σχολής και όλοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν στους σπουδαστές με τρόπο που δεν θα έκαναν σε έναν επαγγελματία με όχι και τόσο καλά διαπιστευτήρια. Ήταν εύκολο και διασκεδαστικό λοιπόν να αναζητήσω δουλειά μέσω της σχολής. Οι άνθρωποι ήταν πρόθυμοι και ανοιχτοί να περάσουν χρόνο μαζί μου»…