Επίδομα παιδιού 2019: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις Α21 και πόσο θα είναι φέτος

Επίδομα παιδιού 2019: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις Α21 και πόσο θα είναι φέτος

Ανά δίμηνο η πληρωμή στους φετινούς δικαιούχους

Το επίδομα παιδιού του 2018 θα λαμβάνουν μέχρι τον Μάρτιο όσοι έκαναν τις αιτήσεις Α21 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, οπότε και είχε τελειώσει η σχετική προθεσμία.

Ωστόσο, για το επίδομα παιδιού 2019 θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση όλοι όσοι είχαν κριθεί δικαιούχοι.

Σύμφωνα, πάντως, με τα όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά, η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού του 2019 θα ανοίξει τον Μάρτιο.

Η πληρωμή θα γίνεται και πάλι ανά δίμηνο. Η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού 2019 θα γίνει πριν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2019 (δηλαδή αυτές που θα γίνουν για τα εισοδήματα του 2018). Το ποσό που θα λαμβάνουν για το 2019 οι δικαιούχοι θα καθοριστεί στη συνέχεια με βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης και θα υπάρξουν συμψηφισμοί (επιστροφές ή πιστώσεις) εφόσον χρειαστεί.

Όπως και για το 2018, το επίδομα παιδιού 2019 χορηγείται:

(α) για τέκνα γεννημένα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους υποβολής της αίτησης, από την 1η Ιανουαρίου του έτους υποβολής της αίτησης,

(β) από την 1η του επόμενου μήνα από αυτόν της γέννησής τους για τέκνα γεννημένα εντός του έτους υποβολής της αίτησης,

(γ) από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους εγγραφής τους σε σχολή ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, στο «Μεταλυκειακό έτος Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) καθώς και σε Κολέγια,

(δ) για τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου της επέλευσης της αναπηρίας.