Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να χτίσεις μια ζηλευτή καριέρα

Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να χτίσεις μια ζηλευτή καριέρα

Και είναι ένα και μόνον χαρακτηριστικό

Πολλοί έχουν φτιάξει μια υπέροχη καριέρα με περγαμηνές και δάφνες, έχοντας ξεπεράσει αναρίθμητα εμπόδια και προκλήσεις στην πορεία.

Και είναι πλέον σε θέση να δώσουν τη δική τους συμβουλή σε όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή έχουν δει τις καριέρες τους να βαλτώνουν.

Δυο μεγαλοστελέχη είναι λοιπόν εδώ για να μας πουν τι χρειάζεται για να χτίσεις μια επαγγελματική πορεία που να την κοιτάς και να τη ζηλεύεις. Και χρειάζεσαι απλώς ένα χαρακτηριστικό: την επιμονή!

Αυτό μας λέει ο Sam Meenasian, εκτελεστικός διευθυντής της μεγάλης αμερικανικής ασφαλιστικής USA Business Insurance, πως η επιμονή είναι το Νο 1 στοιχείο, αυτό που υπερβαίνει όλα τα άλλα. Ο Meenasian λέει πως πέρασε 12 δύσκολα χρόνια για να φτάσει εκεί που έφτασε, σε έναν ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό μάλιστα κλάδο που δεν χαρίζει τίποτα και σε κανέναν.

«Ξεκίνησα με μικρές πωλήσεις προσωπικών ασφαλειών, καθαρόγραφα τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων για τους τοπικούς πελάτες», εξομολογείται, «έχω ζήσει τη μετάβαση των ασφαλειών που ξεκίνησε από πωλήσεις πόρτα με πόρτα μέχρι και αφήνοντας φυλλάδια στα αυτοκίνητα, ελπίζοντας να δεχτείς ένα τηλέφωνο από τις εκατοντάδες φυλλάδια που είχες μοιράσει».

Μας λέει όμως πως ήταν η επιμονή του όλα αυτά τα χρόνια που τον έκανε να συνεχίζει. Αυτή σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα του, τον έκανε ανθεκτικό στις αναποδιές και του άλλαξε τελικά τη ζωή: «Μετά την πάλη μου όλα αυτά τα χρόνια και την εργασία με τον βασικό μισθό, σήμερα έχω μια πετυχημένη εμπορικά ασφαλιστική εταιρία».

Ένα παρόμοιο μάθημα έχει να καταθέσει και η Surya Kant, πρόεδρος των τμημάτων Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης της ινδικής πολυεθνικής Tata Consultancy Services. Όχι μόνο διέγραψε κι εκείνη μια αντίστοιχη επαγγελματική πορεία που έμοιαζε για πολλά χρόνια βαλτωμένη, αποκόμισε ωστόσο πολύτιμα μαθήματα και εμπειρίες, μπορώντας να ζήσει, για παράδειγμα, σε διαφορετικές χώρες του κόσμου και να γνωρίσει αρκετές πλευρές των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

«Ξεκίνησα από τη βάση του τοτέμ εδώ στην TCS και ξέμεινα στην ίδια εταιρία όλη μου την ενήλικη ζωή», λέει χαρακτηριστικά, «μπορεί να μου πήρε πολύ χρόνο, πέτυχα όμως τον στόχο μου να γίνω ηγέτης σε μια εταιρία που αγαπώ»…