Στο «σφυρί» τα ακίνητα της Ράδιο Κορασίδης

Στο «σφυρί» τα ακίνητα της Ράδιο Κορασίδης

7 χρόνια μετά το λουκέτο το πρώτο «πακέτο» ακινήτων της εταιρείας ηλεκτρικών ειδών βγαίνει σε πλειστηριασμό

Σε δυο τουλάχιστον φάσεις θα βγουν σε πλειστηριασμό πολλά ακίνητα της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, της Ράδιο Κορασίδης. Η εταιρεία έβαλε λουκέτο λόγω χρεών πριν από 7 χρόνια περίπου και τώρα ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, αφού εκποιήθηκε όλο το εμπόρευμα που υπήρχε στις αποθήκες της εταιρείας.

Πρόκειται για το πρώτο «πακέτο» ακινήτων της Ράδιο Κορασίδης, με ακίνητα μικρής και μεσαίας αξίας ιδιοκτησίες, ενώ έπεται και η εκποίηση δυο μεγαλύτερων ακινήτων της αλυσίδας, που όμως θα βγουν σε πλειστηριασμό αφού εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, που θα επιτρέψει το «ξεκαθάρισμα» του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους.

Ποια ακίνητα της Ράδιο Κορασίδης βγαίνουν στο σφυρί

Σύμφωνα με το capital.gr, το διάστημα αυτό, κάθε εβδομάδα επαναλαμβάνεται η εκποίηση του οικοπέδου της Ράδιο Κορασίδης στην περιοχή Αλογομάντρα, νοτιοδυτικά της Μυκόνου, που διαθέτει τιμή εκκίνησης ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, απέχει 2,2 χλμ. από τον Ορνό, 350 μέτρα από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, 5,1 χλμ. από το λιμάνι και 4,6 χλμ. από το αεροδρόμιο του νησιού των Ανέμων.

Λόγω της εφαρμογής της ζώνης αιγιαλού, η επιφάνεια του οικοπέδου μειώνεται από 4,2 στρέμματα σε περίπου 3,4 στρέμ., γεγονός που σημαίνει ότι το ακίνητο, που είναι εκτός σχεδίου, δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, το ακίνητο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, εάν αγοραστεί και το γειτονικό σε αυτό οικόπεδο. Το συγκεκριμένο οικόπεδο είχε αγοράσει η εταιρεία τον Φεβρουάριο του 1995 προς 28,4 χιλ. ευρώ (ή περίπου 9,6 εκατ. δραχμές).

Επίσης, το προσεχές διάστημα αναμένεται να εκπλειστηριαστούν:

- αποθήκη στο Κουκάκι, επιφάνειας 250 τ.μ. με εμπορική αξία περίπου 100 χιλ. ευρώ και αντικειμενική τιμή ύψους 70,8 χιλ. ευρώ.

-γωνιακό κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια με ισόγειο περίπου 90 τ.μ. και υπόγειο 44 τ.μ., που διαθέτει εμπορική αξία 129 χιλ. ευρώ και αντικειμενική αξία 86,2 χιλ. ευρώ.

-τα 2/3 εξ αδιαιρέτου ισόγειου καταστήματος και αποθήκης 51 τ.μ. (το καθένα) στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Πειραιά με εμπορική αξία 350,2 χιλ. ευρώ και 41,5 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.

-τα 2/3 εξ αδιαιρέτου ενός ακόμη ισόγειου καταστήματος και αποθήκης 53 τ.μ. (το καθένα) με εμπορική αξία 355,6 χιλ. ευρώ και 42 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.

- οικόπεδο στον Πύργο Ηλείας αξίας 127 χιλ. ευρώ και

-τρεις υπόγειες αποθήκες στη Ρόδο με ποσοστό ιδιοκτησίας 5,29% στην καθεμία, με συνολική αξία ύψους 83.000 ευρώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...