Κρίσιμη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Κρίσιμη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

«Κόκκινα δάνεια» και προστασία της πρώτης κατοικίας στην ατζέντα των θεμάτων που θα κυριαρχήσουν

Τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα κυριαρχήσουν στις συναντήσεις που αρχίζουν αύριο μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Το χρονοδιάγραμμα, όπως έχει οριστεί, προβλέπει ότι οι συζητήσεις θα αρχίσουν στις 17.00. Στην εναρκτήρια συνάντηση επί τάπητος θα τεθεί η αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 18.00 η συζήτηση θα στραφεί στα χρηματοπιστωτικά θέματα, όπως τα «κόκκινα» δάνεια και το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει το «νόμο Κατσέλη».

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της τοποθέτησης γενικών γραμματέων στο Δημόσιο και των αποκρατικοποιήσεων αποτελούν τα σοβαρότερα μεταξύ των 16 δράσεων που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Τα κλιμάκια αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή. Αμέσως μετά, το ΔΝΤ (εκπρόσωπος του οποίου μετέχει στην αποστολή) θα εκδώσει σχετική αναφορά, ενώ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με βάση την οποία το Eurogroup της 11ης Μαρτίου θα εγκρίνει την εκταμίευση των ANFAs και SNPs (τα κέρδη από ελληνικά ομόλογα που διακρατούν η ΕΚΤ και ευρωπαϊκές εθνικές τράπεζες), θα δημοσιοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.