Υπερέβησαν τα 100 δισ. δολ. οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Κίνας

Υπερέβησαν τα 100 δισ. δολ. οι εμπορικές συναλλαγές Ρωσίας-Κίνας

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών

Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ρωσίας και Κίνας σημείωσε ιστορικό ρεκόρ το 2018, καθώς υπερέβη τα 100 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας Γκάο Φεν.

«Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας, ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών Κίνας-Ρωσίας υπερέβη τα 100 δισ. δολάρια, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ», δήλωσε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι η πρόοδος αυτή επετεύχθη χάρη στις διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν στις διμερείς εμπορικές συναλλαγές.

Ο πρόεδρος του κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, Λι Κετσιάν, κατά την διάρκεια της συνόδου της Πανεθνικής Συνέλευσης των λαϊκών αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018, είχε εκφράσει την πεποίθηση, ότι «ο στόχος θα υπερβεί τα 100 δισ. δολάρια». Στην ίδια σύνοδο είχε πει επίσης: «Είμαι πεπεισμένος, ότι η σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων της στρατηγικής συνεργασίας Κίνας και Ρωσίας σε όλους τους τομείς είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και για όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Κίνας ενδέχεται να υπερβούν έως το τέλος του 2018 τα 110 δισ. δολάρια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...