Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα για δεύτερη ευκαιρία

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα για δεύτερη ευκαιρία

Πάνω από 1.600.000 δικαιούχοι έχουν πάρει το μέρισμα του 2018

Την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου ανοίγει και πάλι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έμειναν εκτός των δυο πληρωμών που έγιναν τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, κοινωνικό μέρισμα το 2018 πήραν 1.659.452 δικαιούχοι. Το ποσό άγγιξε τα 768.739.375 ευρώ.

Τώρα η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου για κάποιες κατηγορίες δικαιούχων.

Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα έχουν:

Α. Όσοι είχαν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος. Τονίζεται ότι για να πιστωθεί το ποσό του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος.

Οι έλεγχοι έγιναν μέσω ΑΦΜ και για τους δικαιούχους αυτής της κατηγορίας θα υπάρξει ενημέρωση με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον το είχαν συμπληρώσει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της αίτησης.

Για να γίνει η καταβολή κοινωνικού μερίσματος, καλούνται οι δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση μερίσματος αλλά δεν πληρώθηκαν, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα εκ νέου: (α) να ακυρώσουν την αίτησή τους και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση».

Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλωθεί στην εφαρμογή λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι ή / και (β) να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ΑΦΜ τους στην τράπεζα συνεργασίας τους προσκομίζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος.

Β. Όσοι δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την διεύθυνση μόνιμης διαμονής τους. Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν όσοι προσπάθησαν να κάνουν αίτηση αλλά δεν επιβεβαιώθηκε μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά εκείνος ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης. Αυτοί απορρίπτονταν από το σύστημα.

Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και για τους 12 μήνες για τα έτη κατά τα οποία δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, θα έχουν δικαίωμα να ολοκληρώσουν την αίτηση του κοινωνικού μερίσματος. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και του ΟΑΕΔ και οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται μόνο να επανυποβάλλουν αίτηση εντός της νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί, ενώ δεν απαιτείται να απευθυνθούν στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Η εκ νέου λειτουργία της διαδικτυακής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr για την υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά για τις ανωτέρω κατηγορίες δικαιούχων.

1
σχόλιο
  1. avatar ανωνυμος σεισμοπαθης

    Οι σεισμοπληκτοι οι πυροπληκτοι οι πλημυροπαθεις που ενοειτε οτι φιλοξενουνται δεν πηραν ουτε ενα ευρω μερισμα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...