Παρέμβαση Καμμένου και ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των ένστολων

Παρέμβαση Καμμένου και ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των ένστολων

Διερευνώνται οι καταγγελίες που έγιναν για λάθη στα ποσά

Παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έφεραν οι καταγγελίες φορέων των απόστρατων αξιωματικών για λάθη στα αναδρομικά που δόθηκαν.

Φορείς απόστρατων καταγγέλλουν ότι έχουν λάβει ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που δικαιούνταν και αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» προκάλεσε την κοινή παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας αλλά και του ΕΦΚΑ να διερευνηθούν οι περιπτώσεις λαθών.

Ενδεικτικά, απόστρατοι καταγγέλλουν ότι συνταξιούχος που αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού δικαιούται μεικτό ποσό αναδρομικών ύψους 13.630 ευρώ. Σε αυτό το ποσό οι συνολικές κρατήσεις ανέρχονται στα 10.386 ευρώ και έτσι το καθαρό ποσό που καταβλήθηκε την Παρασκευή στον τραπεζικό λογαριασμό του ήταν μόλις 3.244 ευρώ, δηλ. οι κρατήσεις ανήλθαν στο απίστευτο ποσοστό του 76,1%.

Ακόμη μια περίπτωση που έχει καταγγελθεί είναι αυτή απόστρατου συνταγματάρχη με 35 χρόνια υπηρεσίας και μεικτή σύνταξη σήμερα 1.665 ευρώ που δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ αναδρομικά. Σε χήρα αποστράτου της Πολεμικής Αεροπορίας το μεικτό ποσό των αναδρομικών ήταν μόλις 99 ευρώ και το καθαρό ποσό που εισέπραξε μετά τις κρατήσεις ήταν 79 ευρώ.

1
σχόλιο
 1. avatar Πέτρος

  Τα αρχεία των σωμάτων ασφαλείας είναι τα πιο αξιόπιστα που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι σαφέστατα τα ονόματα, οι βαθμοί, τα χρόνια υπηρεσίας, οι αριθμοί μητρώου οι οποίοι είναι μοναδικοί κ.λπ.

  Πως κατάφεραν αυτοί που έβγαλαν τα αναδρομικά να τα κάνουν μπάχαλο, είναι απορίας άξιο. Μα τέτοια ανικανότητα πια;

  Ας τρέξουν το πρόγραμμα με βάση το μισθό π.χ. τι πήραν οι λοχαγοί, οι συνταγματάρχες, οι ταξίαρχοι κ.λπ και συγκρίνοντας τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε βαθμό, θα αντιληφθούν τα τεράστια λάθη που έκαναν. Βγάζουν μάτια οι διαφορές που έχουν αξιωματικοί με ίδιο βαθμό, ίδια χρόνια υπηρεσίας .... αδικαιολόγητες διαφορές και ανεπίτρεπτες γι΄ αυτούς που τα έκαναν μαντάρα και αδίκησαν χιλιάδες κόσμο.

  Αν δεν ήξεραν να κάνουν κάτι τόσο απλό, γιατί δε παίρνουν κάποιο σπουδαγμένο παιδί να τους κάνει αυτή την πιο απλή μηχανογραφική δουλειά.

  Αυτοί που έτρεξαν το πρόγραμμα, έχουν γνώσεις πληροφορικής; Εγώ λέω όχι, διότι όταν οι πληροφορικάριοι τρέχουν ένα πρόγραμμα, κάνουν πάντα στη συνέχεια ελέγχους για να δουν εάν έτρεξε καλά ή όχι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...