Παρέμβαση Καμμένου και ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των ένστολων

Παρέμβαση Καμμένου και ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των ένστολων

Διερευνώνται οι καταγγελίες που έγιναν για λάθη στα ποσά

Παρέμβαση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, έφεραν οι καταγγελίες φορέων των απόστρατων αξιωματικών για λάθη στα αναδρομικά που δόθηκαν.

Φορείς απόστρατων καταγγέλλουν ότι έχουν λάβει ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που δικαιούνταν και αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» προκάλεσε την κοινή παρέμβαση του υπουργείου Άμυνας αλλά και του ΕΦΚΑ να διερευνηθούν οι περιπτώσεις λαθών.

Ενδεικτικά, απόστρατοι καταγγέλλουν ότι συνταξιούχος που αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού δικαιούται μεικτό ποσό αναδρομικών ύψους 13.630 ευρώ. Σε αυτό το ποσό οι συνολικές κρατήσεις ανέρχονται στα 10.386 ευρώ και έτσι το καθαρό ποσό που καταβλήθηκε την Παρασκευή στον τραπεζικό λογαριασμό του ήταν μόλις 3.244 ευρώ, δηλ. οι κρατήσεις ανήλθαν στο απίστευτο ποσοστό του 76,1%.

Ακόμη μια περίπτωση που έχει καταγγελθεί είναι αυτή απόστρατου συνταγματάρχη με 35 χρόνια υπηρεσίας και μεικτή σύνταξη σήμερα 1.665 ευρώ που δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ αναδρομικά. Σε χήρα αποστράτου της Πολεμικής Αεροπορίας το μεικτό ποσό των αναδρομικών ήταν μόλις 99 ευρώ και το καθαρό ποσό που εισέπραξε μετά τις κρατήσεις ήταν 79 ευρώ.