Ανησυχία στις ΗΠΑ για την ρευστότητα εν μέσω αναταραχής στην αγορά

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την ρευστότητα εν μέσω αναταραχής στην αγορά

Με τους επικεφαλής των έξι μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών, σε μια προσπάθεια να τονώσει την εμπιστοσύνη στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα εν μέσω αναταραχής στην αγορά, σημειώνει το δίκτυο CNBC.

«Όλες οι τράπεζες επιβεβαίωσαν, ότι είναι διαθέσιμη άφθονη ρευστότητα για δανεισμό προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου των ΗΠΑ. Ο Μνούτσιν μίλησε με τους επικεφαλής των J.P. Morgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στην αμερικανική οικονομία και εύρωστη δραστηριότητα από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο Μνούτσιν στην ανακοίνωση. Σημειώνεται, ότι την περασμένη εβδομάδα στη Wall Street ο Dow Jones υποχώρησε κατά 6,87%, ο Nasdaq κατά 8,36% και ο S&P 500 κατά 7,05%.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για τον Dow Jones από τον Οκτώβριο του 2008 και για τον Nasdaq από τον Νοέμβριο του ίδιου έτους. Ο S&P 500 κατέγραψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Αύγουστο του 2011.