Λίγες ώρες ακόμη για αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Λίγες ώρες ακόμη για αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων koinonikomerisma.gr

Λίγες ώρες απομένουν ακόμη σε όσους θέλουν να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr θα είναι ανοικτή μέχρι σήμερα, 21 Δεκεμβρίου. Για όσους προλάβουν να κάνουν μέχρι σήμερα την αίτηση αλλά και για όσους έχουν εγκεκριμένες αιτήσεις μετά τις 14 Δεκεμβρίου, η πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε διευκρινίσεις για όσους είχαν πάρει έγκριση στην αίτησή τους αλλά δεν πληρώθηκαν το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ η μη καταβολή οφείλεται σε μια από τις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος.
  • Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε βάσει ΑΦΜ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων δεν έχουν απορριφθεί και παραμένουν εγκεκριμένες για την επόμενη πληρωμή. Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί για το πρόβλημα με γραπτό μήνυμα ή/και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, εφόσον το είχαν συμπληρώσει στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της αίτησης.
  • Πιστώσεις σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του Κοινωνικού Μερίσματος δεν θα πραγματοποιηθούν.