Athens Alive: Το πρότζεκτ του 1 δισ. ευρώ για το θεματικό πάρκο με «πυρήνα» το ΟΑΚΑ

Athens Alive: Το πρότζεκτ του 1 δισ. ευρώ για το θεματικό πάρκο με «πυρήνα» το ΟΑΚΑ

Η επένδυση σε νούμερα

Εξελίξεις φαίνεται πως έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα (πιθανότατα ήδη και από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες) για το φαραωνικών μεγεθών πρότζεκτ που ακούει στο όνομα Athens Alive. Το σχέδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τεράστιου θεματικού πάρκου αναψυχής και αθλητισμού που θα έχει στον πυρήνα του το ΟΑΚΑ.

Παρ΄ ότι τους τελευταίους μήνες το σχέδιο φαινόταν να έχει παγώσει, η σημερινή είδηση μάλλον δείχνει πως το σχέδιο προχωρούσε. Σήμερα ανακοινώθηκε, λοιπόν, από την εταιρεία «Poseidon» που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή του περιβάλλοντος και τις βιώσιμες εναλλακτικές στο χώρο των κατασκευών η συνεργασία με την εταιρεία Redstone (επικεφαλής της κοινοπραξίας που «τρέχει» το πρότζεκτ).

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ένα σχέδιο «αναγέννησης του Ολυμπιακού Κέντρου της Αθήνας». Το ύψος της επένδυσης αγγίζει τα 1,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ενώ με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης και ανάπλασης το πάρκο θα υποδέχεται 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Το hub, όπως περιγράφεται από την κοινοπραξία, θα έχει συνολική έκταση άνω του 1.000.000 τ.μ.

Το Athens Alive σε νούμερα:

  • Ύψος επένδυσης 1,7 δισ. ευρώ
  • 400 εκατ. ευρώ επενδύονται στη δημιουργία δραστηριοτήτων αναψυχής
  • Δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας
  • Οικονομικά οφέλη 18 δισ. ευρώ για την Αθήνα σε βάθος 20ετίας
  • 5 δισ. ευρώ έσοδα για το κράτος (κυρίως από φόρους)

Στο πάρκο θα περιλαμβάνονται ξενοδοχεία, ποικίλες εγκαταστάσεις αναψυχής, επαγγελματικοί χώροι και χώροι γραφείων καθώς και ειδικές υποδομές και στέγη για ελληνικές start-ups ή αντίστοιχες εταιρείες που θέλουν να έχουν γραφεία στην Ελλάδα, πάρκα παιχνιδιού, πισίνες, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής, πίστες ερασιτεχνικού αθλητισμού, ποδηλατόδρομο αλλά και διάδρομο τρεξίματος μήκους 5 χλμ.

Πηγή φωτογραφίας Redstone

Τον περασμένο χειμώνα, που είχε ανακοινωθεί το πρότζεκτ και είχε γίνει η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της επένδυσης, είχε αναφερθεί σε σχετική ανακοίνωση πως: «η κοινοπραξία Athens Alive, η News Agency, η Redstone, η Bluerock, η AECOM και η Colliers έχουν μόλις ολοκληρώσει μια μελέτη προ-σκοπιμότητας για μια επένδυση που, αν εγκριθεί, θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας».

Στην ίδια ανακοίνωση είχε δοθεί και ένα σύντομο προφίλ των εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία για το Athens Live:

«Η κοινοπραξία Athens Alive δημιουργήθηκε προκειμένου να μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε ένα σύγχρονο προορισμό για άθληση, αναψυχή και διασκέδαση.

Η AECOM είναι μία διεθνής εταιρία μελετών που παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού, παροχής συμβουλών, κατασκευών και διαχείρισης σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, ενώ κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην κατηγορία "Top 500 Design Companies" του Engineering News Record την τελευταία οκταετία.

Η BlueRock είναι μία εξειδικευμένη εταιρεία στο κομμάτι της διαχείρισης σταδίων και αθλητικών χώρων, με συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Redstone δραστηριοποιείται στο κομμάτι της χρηματοδότησης- στρατηγικής με εμπειρία στον αθλητισμό σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων, ανάπτυξης σταδίων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η Colliers είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών συμβούλων ακινήτων με έμφαση στο κομμάτι των επαγγελματικών ακινήτων και γραφεία και στην Ελλάδα».