Χουλιαράκης: Δεν σκοπεύουμε να επιβραδύνουμε τις μεταρρυθμίσεις

Χουλιαράκης: Δεν σκοπεύουμε να επιβραδύνουμε τις μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών η Ελλάδα από το 2016 άλλαξε σελίδα

«Τα δημόσια οικονομικά είναι ο τομέας, όπου η Ελλάδα πραγματικά αρίστευσε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης στο 20ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link για την Ελλάδα.

«Για πολλά χρόνια, διαδοχικές κυβερνήσεις απέτυχαν να παράγουν πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά από το 2016 η Ελλάδα γύρισε σελίδα», τόνισε και πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, αλλά δεν σκοπεύει να επιβραδύνει τις μεταρρυθμίσεις. Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, είπε ότι η αρχή εργάζεται σε πολλαπλά project μεταρρυθμίσεων, για να διαμορφώσει ένα περισσότερο αποτελεσματικό και λειτουργικό σύστημα φορολογικής διοίκησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ Δημήτρης Τσάκωνας είπε, ότι οι νέες προκλήσεις που αναδύονται μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, σχετίζονται κυρίως με την κάλυψη των ακαθάριστων ετήσιων χρηματοπιστωτικών αναγκών της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.