Ανοιχτή η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr αλλά με προβλήματα

Ανοιχτή η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr αλλά με προβλήματα

Ο μεγάλος αριθμός των χρηστών προκάλεσε ξανά και ξανά την κατάρρευση της εφαρμογής

Άνοιξε χθες Παρασκευή η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα με πολλά προβλήματα ενώ σήμερα η κατάσταση φαίνεται άλλοτε να εξομαλύνεται κι άλλοτε να παραμένει δύσκολη, καθώς η εφαρμογή εμφανίζει «πρόβλημα φόρτωσης» και να μην ανοίγει καν για να αφήσει τους χρήστες να κάνουν εισαγωγή στοιχείων.

Από το πρωί, υπήρξαν διαστήματα που η πλατφόρμα λειτουργούσε, ενώ πριν λίγο εμφάνισε και πάλι προβλήματα φόρτωσης.

Πιθανώς ο μεγάλος αριθμός των χρηστών, που επιχείρησαν χθες να μπουν και να δηλώσουν τα στοιχεία τους, προκάλεσε ξανά και ξανά την κατάρρευση της εφαρμογής, καθώς σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να καταθέσουν την αίτηση, αριθμός στον οποίο το σύστημα φαίνεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Σήμερα πάντως, η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr άλλοτε παραπέμπει τους χρήστες στη σελίδα για να κάνουν εισαγωγή των κωδικών τους από το Taxisnet για να υποβάλουν την αίτησή τους, κι άλλοτε δεν ανοίγει καθόλου.

Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι τα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού.

Σε κάθε περίπτωση, στην αρχική σελίδα της εφαρμογής περιγράφονται τα 6 βήματα για να μάθει κάποιος αν είναι δικαιούχος ή όχι.

«Ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι & δηλώστε ότι αποδέχεστε το Κοινωνικό Μέρισμα σε 6 βήματα

Βήμα 1.
Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2.
Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Βήμα 3.
Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος.
Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4.
Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους στο TAXISnet, για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
Αν τυχόν έχει γεννηθεί παιδί στην οικογένειά σας μετά την 1/1/2018 μπορείτε να το προσθέσετε εισάγοντας τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. από το αντίστοιχο κουμπί.

Βήμα 5.
Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6.
Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση - Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2018, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Είστε άνω των 70 ετών;

Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.
Για όποιον δεν επιθυμεί την αυτόματη καταβολή του μερίσματος, υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης της αίτησής.

Προσοχή: Σε περίπτωση που πληρούσατε τις προϋποθέσεις της οίκοθεν καταβολής και για το μέρισμα του 2017 και δεν πραγματοποιήθηκε η πληρωμή, σημαίνει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τη διασταύρωση των στοιχείων σας. Σας προτρέπουμε φέτος, να ακολουθήσετε κανονικά την διαδικασία υποβολής αίτησης και να μην περιμένετε την αυτόματη υποβολή, προκειμένου να αποφευχθεί αντίστοιχο πρόβλημα με την περσινή καταβολή».

2
σχόλια
  1. avatar Sotiris chios

    Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τα μοιράζεται στους φοροφυγάδες αλλοδαπούς για να κάνετε κομματικό στρατό ΝΤΡΟΠΗ σας.

  2. avatar χαρα

    Ντροπή σας να δουλευετε τους φτωχούς.αν ανοιξει η πλατφορμα μπορειτε να με ενημερώσετε γιατι το δαχτυλο μου επαθε αγκυλωση να χτυπω τα πληκτρα δυο μερες τώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...