Έξοδο στις αγορές έως το Μάρτιο προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος

Έξοδο στις αγορές έως το Μάρτιο προαναγγέλλει ο Τσακαλώτος

«Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 2-3-4 μήνες να μου το πουν ξανά αυτό»

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές τους επόμενους δύο με τέσσερις μήνες προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ειδικότερα, σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το voria.gr: «Λένε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Ας έρθουν σε 2-3-4 μήνες να μου το πουν ξανά αυτό».

Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2019 υποστήριξε ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια είναι ένας επεκτατικός προϋπολογισμός που μειώνει τη λιτότητα. «Τα 750 εκατ. που ανακοίνωσε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ έγιναν 910 εκατ ευρώ, με την έγκριση των θεσμών. Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά έχουμε δημοσιονομικό χώρο 3,5 δισ. ευρώ και μπορούμε να μειώνουμε τη λιτότητα κάθε χρόνο τουλάχιστον μέχρι το 2022».

Τέλος, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για παροχολογία. «Ο Χουλιαράκης που λέει τις λιγότερες υπερβολές από όλους μας στην κυβέρνηση, κοστολόγησε το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στα 6 δισ. ευρώ. Ποια είναι η παροχολογία; Τα 6 δισ. του Μητσοτάκη ή τα δικά μας 910 εκατ. ευρώ;», διερωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.

«Θα μπορούσαμε να δώσουμε τα 910 εκατ. του προϋπολογισμού σε φοροελαφρύνσεις, αλλά επιλέγουμε μια πιο δίκαιη και κοινωνική πολιτική», συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως «ξέρουμε πώς δουλεύει η δεξιά πολιτική, η οποία δίνει γενικές υποσχέσεις για μείωση φόρων και μετά κόβει από τα νοσοκομεία και τις κοινωνικές δαπάνες, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο».