Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και οι αιτήσεις στο aade.gr

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και οι αιτήσεις στο aade.gr

Τι είπε η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου

Συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ είναι το κονδύλι που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης, τα οποία θα προέρχονται από τα χρήματα που θα διατεθούν από το κοινωνικό μέρισμα.

Όπως είπε η αρμόδια υφυπουργός, Κατερίνα Παπανάτσιου, «αυτοί που πήραν την επιδότηση πετρελαίου το 2017 θα πάρουν συμπληρωματικό ποσό και φέτος».

Η κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ανακοίνωσε πως το φετινό επίδομα θέρμανσης «θα είναι αυξημένο στην Α΄ Ζώνη και λιγότερο στις υπόλοιπες, επειδή στην Α΄ Ζώνη, τις πιο βόρειες και κάποιες ορεινές περιοχές, είναι πιο μεγάλες οι ανάγκες. Το συγκεκριμένο ποσό θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος του χρόνου, ήδη από εμάς υπογράφεται πολύ άμεσα η απόφαση».

Επιπλέον ενημέρωσε πως οι πολίτες θα μπαίνουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, aade.gr, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα ανάλογα με την κατανάλωση πετρελαίου, για την επόμενη χρονιά και θα πάρουν την επιδότηση πετρελαίου, σε δύο δόσεις, (η πρώτη έως 31/1 και η δεύτερη έως 30/6) που παίρνουν κάθε χρόνο ή από φέτος αν είναι νέοι δικαιούχοι.

Σχετικά με τους δικαιούχους από κάθε ζώνη είπε πως με τον «Κλεισθένη Ι» και τις αλλαγές στους ορεινούς Δήμους, που είναι και περισσότεροι από αυτούς που όριζε ως τέτοιους ο «Καλλικράτης», πλέον θα έχουν τα προνόμια των ορεινών Δήμων μία σειρά ακόμη από Δήμους. «Αυτό σημαίνει ότι αν σε κάποια ζώνη (από τις τέσσερις) υπάρχει δήμος που είναι ορεινός, θα μεταφερθεί στην παραπάνω ζώνη, όπου η επιδότηση είναι μεγαλύτερη», όπως εξήγησε η κ. Παπανάτσιου.

«Έτσι, φέτος, περισσότεροι Δήμοι θα έχουν αυξημένα λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τετραγωνικό» κατέληξε.