Σε χαμηλό 4 εβδομάδων το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Σε χαμηλό 4 εβδομάδων το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου

Η απόδοσή του υποχώρησε στο 4,26%

Πτώση κατά 7 μονάδες βάσης καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, υποχωρώντας σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων στο 4,26%, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά ομόλογα επωφελήθηκαν σήμερα από το πιο θετικό κλίμα στην Ιταλία.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων επίσης υποχώρησαν, εν μέρει χάρη και στην έκδοση πενταετών και δεκαετών ομολόγων, που έτυχαν καλής υποδοχής. Η απόδοση του 5ετούς ιταλικού ομολόγου μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,36% και του 10ετούς τίτλου κατά 2,5 μονάδες βάσης στο 3,24%. Το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών διαμορφώθηκε στις 294 μονάδες βάσης.

Οι αποδόσεις των βασικότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχώρησαν σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 και πλέον μηνών, ακολουθώντας πτωτικά τις αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed γίνεται πιο επιφυλακτική σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σε ό,τι αφορά την αύξηση των επιτοκίων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε νωρίτερα έως το 3,01%, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...