Επανέρχεται το σενάριο των δασμών για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ

Επανέρχεται το σενάριο των δασμών για τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, είναι πολύ πιθανό οι νέοι δασμοί να αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα

Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού, σύμφωνα με το οποίο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, Wirtschaftswoche, το οποίο επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, είναι πολύ πιθανό οι νέοι δασμοί να αποφασιστούν την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά τη Σύνοδο της G20 στο Μπουένος Άιρες.  Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως οι φόροι τελωνείων θα φθάσουν στο 25% για τα αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ από όλες τις χώρες, με εξαίρεση τον Καναδά και το Μεξικό.

Προς το παρόν, ούτε ο Λευκός Οίκος ούτε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα. Την ίδια στάση τηρεί και η Κομισιόν.

Σύμφωνα με το Reuters, ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα δεσμευτεί πως δεν θα προχωρήσει σε νέους δασμούς στην ΕΕ και την Ιαπωνία όσο οι εμπορικές συζητήσεις μεταξύ τους χαρακτηρίζονται εποικοδομητικές.