Κατατίθενται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΚΕΑ

Κατατίθενται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΚΕΑ

Από αύριο 28 Νοεμβρίου θα μπορούν να κάνουν ανάληψη ή αγορές

Από σήμερα 27 Νοεμβρίου πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα οποία μπορούν να κάνουν ανάληψη ή να πληρώσουν με την προπληρωμένη κάρτα αγορών από αύριο 28 Νοεμβρίου.

Το ποσό των 70.943.835,97 ευρώ θα καταβληθεί σε 318.615 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 650.000 άτομα. Εν τω μεταξύ, από την 1η Νοεμβρίου οι δικαιούχοι για να μην χάσουν το επίδομα, θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση, είτε ηλεκτρονικά, στη σελίδα keaprogram.gr, είτε στα Κέντρα Κοινότητας. Συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου τροποποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, όπως ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Ειδικότερα, για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, το ποσό του ΚΕΑ που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι, παραμένει σταθερό μέχρι τη συμπλήρωση 6 μηνών και τα πεδία που αφορούν στα εισοδήματα, την περιουσία ή τη σύνθεση του νοικοκυριού δεν τροποποιούνται. Ωστόσο, μετά την παρέλευση των 6 μηνών, οι δικαιούχοι ΚΕΑ θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση.

Επομένως, όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση ή έχουν κάνει την τελευταία τροποποίηση της αίτησης έως την 31/05/2018, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση μέσα στο Νοέμβριο.