Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις έως και 96 ευρώ

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις έως και 96 ευρώ

Στη Βουλή η ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις για να εφαρμοστεί από την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου

Έρχεται στη Βουλή ο νόμος για την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις. Καθώς η ακύρωση των μειώσεων θα πρέπει να ισχύσει από τις συντάξεις Ιανουαρίου, που θα καταβληθούν στα τέλη Δεκεμβρίου, θα πρέπει ο νόμος να έχει ήδη ψηφιστεί.

Οι διατάξεις θα καταργούν τη ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2017 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεων που υπάρχει προσωπική διαφορά, σε ποσοστό έως 18%, για περίπου 1,42 εκατ. συντάξεις.

Το όφελος για τους συνταξιούχους ενδέχεται να ξεπερνά και τα 300 ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, περίπου 620.000 συνταξιούχοι, για τους οποίους ο επανυπολογισμός έβγαλε υψηλότερη σύνταξη με το νέο σύστημα από αυτήν που λαμβάνουν σήμερα, θα δουν κανονικά τις συντάξεις τους να αυξάνονται εντός Δεκεμβρίου (σύνταξη Ιανουαρίου).

Η μέση αύξηση θα φτάσει αθροιστικά, μέσα σε 5 χρόνια, στα 90 με 96 ευρώ, καθώς θα εξακολουθήσει να ισχύει η διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε 5 δόσεις, από το 2019 έως το 2023. Αφορά συνταξιούχους ΙΚΑ που αποχώρησαν με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης καθώς και συνταξιούχους που ασφαλίζονταν στα πρώην Ταμεία ΔΕΚΟ – Τραπεζών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...