Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2019 – Δείτε πόσα θα πληρώσετε

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2019 – Δείτε πόσα θα πληρώσετε

Πώς να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο

Αναρτήθηκαν πριν από λίγη ώρα στο TAXISnet τα τέλη κυκλοφορίας 2019. Τα νέα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν ίδια με τα περσινά και η προθεσμία για την πληρωμή τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Η πρόσβαση στη σχετική υπηρεσία του TAXISnet μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο TAXIS που διαθέτει κάθε φορολογούμενος, είτε με τον αριθμό φορολογικού μητρώου του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του.

Στο ειδοποιητήριο αναγράφεται το ποσό που πρέπει να πληρώσετε καθώς και ο αριθμός της Ταυτότητας Οφειλής με τον οποίο μπορείτε να κάνετε την εξόφλησή τους άμεσα.

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr και χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν του κωδικούς πρόσβασης που έχουν θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

- Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα.

- Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

- Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

- Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας.

- Επιλέγετε «Αναζήτηση».

- Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση».

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

- Από 22 – 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

- Από 22- 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.

- Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας 2019 υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ

    Ειναι η χειροτερη περιοδος καθε χρονια για τους φορολογουμενους..! Φοροι εισοδηματος , ΕΝΦΙΑ , τελη κυκλοφοριας και ενα σωρο φορους , φορους , φορους..! Τα τελη κυκλοφοριας ειναι α ι σ χ ρ α υψηλα..! Καμια σχεση και αναλογια οπως στις αλλες χωρες..!Στην Ελλαδα η στραγγαλιστικη φορολογικη πολιτικη εχει κ α θ η λ ω σ ε ι -σχεδον- τα π α ν τ α ..! Λογω ομως επερχομενων εκλογων μεχρι Οκτωβρη 2019 , δ ι δ ε τ α ι η εντυπωση , οτι <> , οτι υπαρχει α ν α κ α μ ψ η κλπ...!Π ω ς θα ''επιτευχθουν'' λοιπον οι συμφωνηθεντες στοχοι πλεονασματων της ταξεως του 3,5%(!)καθε χρονο , και αυτο τουλαχιστον μεχρι το 2030..? Εξ' αλλου με τις ''συμφωνιες'' , που εχουν υπογραφει , οι ''σωτηρες'' πολιτικοι μας εχουν δεσμευσει την Ελλαδα μ ε χ ρ ι ...2060 απεναντι στην μαφιοζικη τροικα...!Λυπαμαι για την πατριδα μας..!

Παρακαλούμε περιμένετε ...