Σενάρια για μόνιμη 13η σύνταξη και 13ο μισθό επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Σενάρια για μόνιμη 13η σύνταξη και 13ο μισθό επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Ποιες κατηγορίες αφορά

Το δώρο των Χριστουγέννων φαίνεται πως επαναφέρει στο τραπέζι των συζητήσεων η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει το «Έθνος» γίνεται λόγος για επαναφορά σε 13η σύνταξη και 13ο μισθό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής το σενάριο δεν έχει να κάνει με όλους όσοι είναι δικαιούχοι δώρου Χριστουγέννων και το έχουν χάσει, αλλά με εκείνους που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

Ουσιαστικά εκείνο που φαίνεται να επεξεργάζεται το Μαξίμου έχει να κάνει με το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο σε έναν βαθμό και σε ό,τι αφορά σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους θα μετατραπεί σε δώρο Χριστουγέννων.

Δηλαδή να παίρνουν μόνιμα το κοινωνικό μέρισμα όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα και να ονομαστεί 13η σύνταξη.

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί για τρίτη χρονιά και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται την παγιοποίησή του, με τη μορφή δώρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Δικαιούχοι θα είναι όσοι σήμερα είναι δικαιούχοι κοινωνικού μερίσματος.

Το ποσό που θα λαμβάνουν δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα είναι το ίδιο που προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα ή ίσο με το δώρο που δικαιούται ο καθένας με βάση τη σύνταξη ή τον μισθό, ενώ ακόμη φαίνεται ότι πρόκειται για μια σκέψη.

1
σχόλιο
  1. avatar θεοδωρος καλογεροπουλος

    Το 2017 παρολο του οτι το εκαθαριστικο μου(πραγματικο) ηταν 8343€ ,δεν μου εδωσαν τι μερισμα, διοτι προσθεσαν το μερσμα του 2016 και κατ αυτους περασα!! Το οριο!!........

Παρακαλούμε περιμένετε ...