Η Ελλάδα ανεβαίνει στην εκτίμηση των φοιτητών από τις ΗΠΑ

Η Ελλάδα ανεβαίνει στην εκτίμηση των φοιτητών από τις ΗΠΑ

Κατά 21% αυξήθηκαν οι Αμερικανοί φοιτητές που επισκέφτηκαν την χώρα

Ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στις Η.Π.Α. αυξήθηκε κατά 3,3% κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017/18, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός των Αμερικανών φοιτητών που ήρθαν στην Ελλάδα το ακαδημαϊκό έτος 2016/17, αυξήθηκε κατά 21.1% σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το news.gr από αμερικανικές διπλωματικές πηγές.

Όπως γίνεται κατανοητό, αυτό σημαίνει και ανάλογα οικονομικά οφέλη και όχι μόνο για την χώρα μας.

Η Ελλάδα ανέβηκε τέσσερις θέσεις, κατακτώντας πλέον τη 17η θέση στους διεθνείς εκπαιδευτικούς προορισμούς, όπως επιλέγονται από τους Αμερικανούς φοιτητές, με 4.351 φοιτητές από τις Η.Π.Α. να επισκέπτονται την Ελλάδα για εκπαιδευτικά προγράμματα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016/17, συγκριτικά με τους 3.592 του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, από τους 2.395 Έλληνες φοιτητές που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στις Η.Π.Α. το 2017/18, συγκριτικά με τους 2.318 του προηγούμενου έτους, σχεδόν οι μισοί (1.165) παρακολούθησαν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, 742 παρακολούθησαν προπτυχιακά, και οι υπόλοιποι άλλου είδους ακαδημαϊκά προγράμματα.

«Οι διεθνείς φοιτητές που σπουδάζουν στη χώρα μας μαζί με τους Αμερικανούς φοιτητές αποτελούν πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τις Η.Π.Α.», δήλωσε η Marie Royce, Υφυπουργός Εξωτερικών για Υποθέσεις Παιδείας και Πολιτισμού, κατά την παρουσίαση του IIE Open Doors Report για τις Διεθνείς Εκπαιδευτικές Ανταλλαγές, στις 13 Νοεμβρίου 2018. «Πρέπει να αναπτύξουμε ηγέτες σε όλα τα πεδία που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πιο δύσκολες προκλήσεις. Χρειαζόμαστε άτομα που θα μπορούν να εντοπίζουν λύσεις για να απολαμβάνουμε όλοι ασφάλεια και ευημερία. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως η διεθνής εκπαίδευση κάνει τη χώρα μας πιο δυνατή».