MONEY – Η Amazon… δωροδοκεί τους υπαλλήλους της για να παραιτηθούν!

Πώς θα σας φαινόταν αν μια μέρα λαμβάνατε μία επιστολή από τον εργοδότη σας, με την ένδειξη “σας παρακαλώ, μην αποδεχθείτε αυτήν την προσφορά”, και μέσα σε αυτόν βρίσκατε μία πρόταση... δωροδοκίας ύψους ως και 5.000 δολαρίων για να παραιτηθείτε;

Ακούγεται παράδοξο, αλλά αυτήν την τακτική εφαρμόζει η Amazon στους ανθρώπους που εργάζονται στις αποθήκες της, προσφέροντάς τους από 2.000 ως και 5.000 δολάρια, ανάλογα με το πόσα χρόνια εργάζονται στην εταιρεία.

Σκοπός της εταιρείας είναι να απομακρυνθούν οι υπάλληλοι εκείνοι που δεν είναι ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους και ρίχνουν το ηθικό και των υπολοίπων συναδέλφων τους. “Ο στόχος είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάτσουν μια στιγμή και να σκεφτούν τι πραγματικά θέλουν. Μακροπρόθεσμα, το να παραμένει ένας εργαζόμενος κάπου που δε θέλει δεν είναι υγιές ούτε για τον εργαζόμενο, ούτε για την επιχείρηση”, εξηγεί ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Και μπορεί η στρατηγική αυτή της Amazon να φαίνεται πρωτότυπη, όμως δεν είναι η πρώτη εταιρεία που εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο: Η Netflix ακολουθεί μία παρόμοια πολιτική, προσφέροντας σε μέτριους εργαζομένους της γενναίες παροχές αν παραιτηθούν, ώστε να μείνουν θέσεις ελεύθερες για υπαλλήλους που θα αποδίδουν καλύτερα.