Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Νοεμβρίου και ποιοι πρέπει να ανανεώσουν την αίτηση

Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ Νοεμβρίου και ποιοι πρέπει να ανανεώσουν την αίτηση

Περισσότεροι από 300.000 οι δικαιούχοι

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 70.943.835,97 ευρώ για την πληρωμή μηνός Νοεμβρίου σε 318.615 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Η πληρωμή του ΚΕΑ Νοεμβρίου θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Ποιοι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να κάνουν νέα αίτηση αλλιώς χάνουν το επίδομα

Εν τω μεταξύ, νέα δεδομένα ισχύουν για τους δικαιούχους του ΚΕΑ από την 1η Νοεμβρίου.

Οι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση, είτε ηλεκτρονικά, στη σελίδα keaprogram.gr είτε στα Κέντρα Κοινότητας.

Από την 1η Νοεμβρίου 2018 τροποποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, όπως ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Ειδικότερα, για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, το ποσό του ΚΕΑ που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι παραμένει σταθερό μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών και τα πεδία που αφορούν στα εισοδήματα, την περιουσία ή τη σύνθεση του νοικοκυριού δεν τροποποιούνται.

Ωστόσο, μετά την παρέλευση των 6 μηνών, οι δικαιούχοι ΚΕΑ θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση. Επομένως, όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση ή έχουν κάνει την τελευταία τροποποίηση της αίτησης έως την 31/05/2018, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση μέσα στο Νοέμβριο του 2018.

Στη συνέχεια, διαδοχικά ανά μήνα θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση οι δικαιούχοι με εγκεκριμένες αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου, 31 Ιουλίου κ.ο.κ.

1
σχόλιο
  1. avatar ΓΕΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΚΗΣ

    Τη χαρτια για ανανεωση χρειαζοντε

Παρακαλούμε περιμένετε ...