Επίδομα παιδιού: Η προθεσμία για τις αιτήσεις Α21 και η ημέρα πληρωμής

Επίδομα παιδιού: Η προθεσμία για τις αιτήσεις Α21 και η ημέρα πληρωμής

Καταβάλλεται μέσα στο Νοέμβριο η 5η δόση

Μέσα στο Νοέμβριο θα πληρωθεί η 5η δόση από το επίδομα παιδιού, μέσω ΟΠΕΚΑ. Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε το κονδύλι για την πληρωμή της προτελευταίας δόσης του επιδόματος παιδιού και τυχόν εκκρεμότητες από προηγούμενες δόσεις. Η δαπάνη αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η πληρωμή του επιδόματος παιδιού θα γίνει από τις 25 μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων Α21 θα είναι ανοικτή μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου.

Η 5η δόση αφορά το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, σχεδόν 1.500.000 παιδιά καλύπτονται από το επίδομα παιδιού, αριθμός αυξημένος κατά 100.000 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της αίτησης Α21 δέχεται και εγκρίνει κατά μέσο όρο 15.500 αιτήσεις την ημέρα. Ο ρυθμός υποβολής και έγκρισης των αιτήσεων, οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 864.000, μέχρι σήμερα, η σημαντική ροή αιτήσεων εντός του Αυγούστου, όπως και το πλήθος των αιτήσεων τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι οικογενειάρχες έχουν αφήσει για διάφορους λόγους σε εκκρεμότητα, δείχνουν ότι φέτος στο τέλος του έτους θα ξεπεραστεί το πλήθος των 900.000 οικογενειών δικαιούχων επιδόματος παιδιού, αριθμός που δεν έχει ποτέ προσεγγιστεί στο παρελθόν σημειώνει ο ΟΠΕΚΑ στην ανακοίνωσή του.