Ξεκινά η κτηματογράφηση ακινήτων σε Κόρινθο και Λουτράκι

Ξεκινά η κτηματογράφηση ακινήτων σε Κόρινθο και Λουτράκι

Η προθεσμία λήγει στις 12-2-2019 για κατοίκους εσωτερικού και 13-5-2019 για κατοίκους εξωτερικού

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η υποβολή στο Κτηματολόγιο των δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων στις δημοτικές ενότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων και Ξυλοκερίζης του Δήμου Κορινθίων και Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας και Λουτρακίου Περαχώρας του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Με ανακοίνωση της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» καλούνται όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων στις περιοχές αυτές, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές άρχισε σήμερα και λήγει στις 12 Φεβρουαρίου 2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 13 Μαΐου 2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο. Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας, για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...